flores

L’Ajuntament de València ha conclòs la campanya de plantació de la flor de Pasqua per a la decoració amb aquesta planta ornamental dels jardins de la ciutat per a Nadal. L’acció, promoguda per l’àrea de Parcs i Jardins, arriba a diferents punts i barris de la ciutat, així com als Pobles de València.

Així, els operaris han plantat 6.000 unitats de flor de Pasqua (euphorbia pulcherrima) en els jardins de Monforte, Marxalenes, Polifilo, Parc de l’Oest, Aiora, Monforte, Benicalap, Trams 10 i 11 del riu Túria (a l’altura del Palau de la Música i del Gulliver), plaça de l’Ajuntament, avinguda del Mediterrani i Pobles de València.

També s’han plantat les flors que acompanyen als arbres de Nadal situats en l’Antic Mercat de Proveïments, la plaça de Benimaclet, plaça de Campanar, plaça de la Creu del Canyamelar, plaça del Doctor Collado, plaça de l’Actor Luis Ramírez (Orriols), plaça de Patraix, calle Arquebisbe Olaechea (a Sant Marcel·lí) i plaça del Baró de Corts (Mercat de Russafa).

“Part de la flor de Pasqua s’obté dels esqueixos conservats altres anys. La resta procedeix del viver que l’Institut Valencià d’Acció Social té a Cheste. L’Ajuntament col·labora així en la formació en jardineria de les persones amb problemes d’inserció social”, ha dit Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins.

COL·LABORACIÓ CIUTADANA

L’Ajuntament ha volgut fer una crida per sol·licitar la col·laboració de tots els veïns i veïnes per mantindre l’ornamentació dels espais públics i preservar els exemplars de flor de Pasqua en els llocs en què s’han plantat, a fi que la ciutat tinga en les millors condicions possibles la seua ornamentació pública del període nadalenc.