I Fira del Vi a Gandia amb D.O. València i cellers locals
I Fira del Vi a Gandia amb D.O. València i cellers locals

Este pròxim divendres 31 de gener a partir de les 11.00 hores s’inaugura a Gandia la primera edició de la Fira del Vi que comptarà amb la participació de 19 bodegues de la Denominació d’Orige València.

Una mostra que es realitzarà al Mercat del Prado d’este municipi i que encetarà la segona edició de la Fira Mercat de Gandia, la qual, fins al 22 de març, comptarà amb 8 mercats temàtics.

En este sentit, el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, assegurava que, amb açò, «s’ha aconseguit muntar una oferta al voltant del vi única amb aquestes característiques, ja que en un mateix espai hi haurà degustacions de 40 caldos de la Denominació d’Origen València, la participació dels cellers locals més importants, a més de tapes, cates-xarrades, presentacions de llibres… De fet, és la primera de les 11 fires realitzades fins ara on la reserva de les activitats programades ja es troba a la meitat de l’aforament. Està generant molta expectació i estem tenint ja la resposta més espectacular de totes les mostres”.

Amb la participació de 19 bodegues de la D.O. València, esta I Fira del Vi de Gandia es podran degustar un total de 40 vins diferents, blancs i negres, per part d’estes bodegues. Igual que també participaran cellers locals que posaran a l’abast de la gent un total de 110 vins.

I tot no acaba amb açò, perquè els propis establiments locals oferiran tapes durant aquests tres dies de fira.

És per això que el regidor de Comerç espera «una bona acollida d’esta primera Fira del Vi» i que, en futures edicions, «puguen adherir-se altres D.O. com la de Utiel- Requena o la d’Alacant».

Així seran els tres dies de la I Fira del Vi de Gandia

A banda d’aquestes degustacions, es comptarà amb activitats complementàries com 5 tasts-xarrades que suposen un cost de 5 euros i estaran vinculades amb la perspectiva de la D.O. València, als vermuts valencians i a l’introducció a la cata.

Les inscripcions als tasts s’han de realitzar a través del web: https://firamercat.gandia.org/

 

Programació de les activitats de la Fira del Vi

L’horari de la I Fira del Vi serà: Divendres i dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. I diumenge sols pel matí.

  • Divendres, 19.30 h: “Varietats autòctones en vins blancs i negres” (D.O. València)
  •  Dissabte, 12 h: “La singularitat dels vins mediterranis” (D.O. València). 13 h: “Varietats autòctones en vins blancs i negres” (D.O. València). 19.30 h: “Iniciació al tast”, per Vicente López.
  • Diumenge, 13 h: “Vermuts valencians”  a càrrec d’Hélios i Juan Alonso. 12 h: Presentació del llibre, “Los vinos que pueden cambiar tu vida”, d’Eva Pizarro.