La Fira del llibre de València que compleix la seua 54 edició se celebra del 25 d’abril al 5 de maig als Jardins de Vivers de València.

La fira organitzada per la Fundació Fira del Llibre amb la col·laboració de Fundació pel Llibre i la Lectura i el Gremi de Llibreters de València tracta de promoure el llibre i la lectura així com fomentar activitats culturals entorn de llibreries i espais per a la lectura, la fira de València és la segona més important a Espanya, tant per volum comercial com per les nombroses activitats que es desenvolupen durant la seua celebració, i disposa de nombrosos expositors i una extensa programació.

La fira comptarà amb 40 activitats escolars dirigides a l’alumnat del primer cicle d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, tot això amb el patrocini institucional de la Biblioteca Valenciana. Així mateix, hi haurà nombroses activitats culturals complementàries en el Passeig Antonio Machado, l’Esplanada, el Passeig de les Palmeres i diverses sales del Museu de Ciències Naturals.

En aquesta edició, lectors i lectores seran l’eix de la programació. El llibre no és un instrument aïllat i unidireccional, no genera una transmissió inequívoca de sentit, sinó que admet múltiples interpretacions, tantes com lectors i lectores tinga el seu text. Per això, autors i autores no es limitaran a signar les seues obres, sinó que intervindran en presentacions, taules redones, debats, trobades i clubs de lectura; participaran, en definitiva, en nombrosos intercanvis amb lectors i lectores, autèntics generadors del significat final de la literatura.

Aquests són els autors i autores que presentaran o signaran les seues obres:

El 25 d´abril, Manuel Vilas signarà el seu llibre  Ordesa y participarà en un encontré amb clubs de lecura.

El 26 d´ abril, Elisabeth Benavent signarà Toda la verdad de mis mentiras, y Marta Orriols singarà Aprendre a parlar amb les plantes (premi Omnium).

El 27 d´abril, Rosa Montero presentarà y singarà Los tiempos del odio; Benjamín Prado  Los treinta apellidos; Eva Baltasar Permagel; Begoña Oro presentarà y signarà Misterios a domicilio: salseo a la carta; Elvira Navarro presentarà y signarà La isla de los conejos; Juan Madrid signarà Adiós princesa / Un beso de amigo, i Jerónimo Tristante singarà Secretos, els dos participaràn en la taula redona Llegim novel·la negra, Guillem López singarà Lago negro de tus ojos y participarà en la taula redona Llegim Ciència Ficció; Juan Ramón Barat presentarà i signarà 1707; Sebastià Bennasar presentarà i signarà L’any que vaig assassinar Rita Barberà; la youtuber Silvia Santiváñez  Costura creativa; Blue Jeans signarà El puzzle de cristal; Karmele Marchante signarà i firmarà Puta no se nace; i Víctor Amela  Yo pude salvar a Lorca.

El 28 d´abril, Ada Castells presentarà i signarà Mare; Ayanta Barilli presentarà i signarà Un mar violeta oscuro (finalista del Premio Planeta 2018); Adriana Royo Falos y falacias; Alice KellenTodo lo que nunca fuimos; Nuria Labari presentarà i signarà La mejor madre del mundo; Sofia Rhei presentarà i signarà La Importancia del quince de febrero; i Carlos Matera presentarà i signarà  La pesadilla automática.

El 29 d´abril, Albert Espinosa signarà Lo mejor de ir es volver; Desirée Vila Bargiela presentarà i signarà Lo único incurable son las ganas de vivir; Cristina Campos presentarà i signarà El pan de limón con semillas de amapola; i Nerea Pérez de las Heras presentarà i signarà  Feminismo para torpes.

El 30 d´ abril, Martí Domínguez signarà La sega i participarà en un encontré amb clubs de lectura; i Miriam Fernández presentarà i signarà Los cometas de Miriam.

1 de maig, Sergio Villanueva presentarà i signarà El secreto de los nocturnos; Máximo Huerta Intimidad improvisada; Elia Barceló El eco de la piel; Joan Benesiu presentarà i signarà Serem Atlàntida; Jordi Cabré presentarà i signarà Digues un desig; Joaquin Camps presentarà i signarà La silueta del olvido; Rosario Raro presentarà i signarà Desaparecida en Siboney; Jose Luis Ferris presentarà i signarà Poemas para leer a troche y moche; María Reig presentarà i signarà Papel y tinta; i els youtubers Pascu & Rodri presentaràn i signaràn Las auténticas princesas. Destripando la historia.

El 2 de maig, Gerard Quintana presentarà i signarà Entre el cel i la terra; Roy Galán presentarà i signarà Nadie dentro de ti; Mohamad Bitari Jo sóc vosaltres; i Magis Iglesias presentará i signarà Fuimos nosotras.

El 3 de maig, Laura Huerga estarà present en la Fira con Tú, calla!; Fernando Rueda presentarà i signarà Yo confieso. 45 años de espía; Ana del Paso presentarà i signarà Reporteras Españolas, testigos de guerra.

El 4 de maig, la Fira contarà amb la presencia dels guardonats Luis Landero i Marta Pessarrodona. A més,  Sonsoles Ónega presentarà i signarà Después del amor; Jorge Molist presentarà i signarà Canción de sangre y oro (premi Fernando Lara); Miquel Missé presentarà i signarà A la conquista del cuerpo equivocado; Valeria Vegas presentarà i signarà Vestidas de azul; Mila Martínez presentarà i signarà Regreso a Eterna; Luis Canut presentarà i signarà  El hombre valenciano que quiso ser fallera; Clara Sánchez presentarà i signarà El amante silencioso; i Paloma Sánchez presentarà i signarà La sospecha de Sofía.

El 5 de maig, Susana Fuster presentarà i signarà Hijos que callan gestos que hablan; Raquel Díez  El piojo saltarín en la biblioteca; Raquel Marín presentarà i signarà Dale vida a tu cerebro; el youtuber Iván Vázquez presentarà i signarà Huerto urbano para todos; la instagramer y tiktoker Laura Mullor presentarà i signarà Lo mejor de la vida es ser tú mismo; i Marta Carnicero presentarà i signarà El cielo según Google.