La visita de Mariano Rajoy a València el cap de setmana passat a València, amb motiu de la Interparlamentaria popular, no va servir perquè, finalment, el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Govern, mantingueren la sol·licitada reunió per part del cap del Consell, que li va sol·licitar per carta. Encara que si va haver-hi conversa telefònica, i serà el dijous quan Rajoy reba a Puig en el Palau de la Moncloa.
Els intents de Puig han sigut varis, fins a tres vegades i per escrit li ha demanat mantenir una trobada per a abordar el finançament automàtic.

Tot açò en un context de tensió permanent sobre la infrafinanciació dels valencians i les declaracions de la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, en la clausura de la Interparlamentaria a Alboraia.

Bonig va dir ben clar que el Govern d’Espanya “compleix amb la Comunitat Valenciana (…) Ara és el torn de Puig. Nosaltres hem fet els nostres deures, ara li toca a ell complir la seua part del compromís perquè els valencians li’l mereixen”.