aemet
GRAFCVA260. VALENCIA, 02/12/2019.- Un ciclista circula bajo la lluvia este lunes 2 de diciembre, en el que la previsión de AEMET para el litoral norte de Valencia pueden producirse un acumulado de lluvias de 50 litros por metro cuadrado en una hora, mientras que en el litoral sur se pueden registrar precipitaciones de cien litros en doce horas. Esta alerta naranja, que se ha puesto en marcha entre las 8 y las10 horas, estará vigente hasta las 24 horas con una probabilidad de entre el 40 y el 70 por ciento en ambos casos.- EFE/ Manuel Bruque

Dia 20 de març, primer divendres de l’Estat d’Alarma i avui arranca la primavera, i ho fa amb cels coberts, precipitacions i temperatures sense canvis o en lleuger descens per davall de 20 graus.

Aquesta situació es manté durant tot el cap de setmana, el setè i vuitè dia de quarentena davant la pandèmia del coronavirus, amb predomini de pluges que podran ser persistents i baixada de la cota de neu.

El divendres està marcat per cels nuvolosos amb precipitacions en la meitat meridional al matí, més febles i disperses durant la vesprada. En les capitals, el mercuri oscil·la entre 19 i 11 graus a Alacant, 17 i 11 a Castelló i 16 i 12 a València, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Al llarg del dia, les temperatures segueixen sense canvis o en lleuger descens, amb pujades locals de les mínimes en el litoral nord. El vent bufa variable fluix, tendint a component aquest fluix amb intervals de moderat en el litoral a partir de migdia.

Aquest dissabte, 21 de març, pluges generalitzades durant tota la jornada, més abundants a la vesprada i sense descartar que puguen anar acompanyades de tempesta. La cota de neu puja a 1.400-1.600 metres a l’interior sud de València.

De nou, el diumenge 22 hi ha previsió de probables precipitacions generalitzades de sud a nord, localment persistents en zones de Castelló i València. Els termòmetres acomiaden la setmana en ascens excepte les mínimes en el terç sud.

Durant el cap de setmana, el nivell de preemergència per risc d’incendis es manté en nivell baix, però s’apliquen les restriccions elevades a causa del Covid-19. No es permeten ni cremes agrícoles ni activitats lúdiques en entorn rural o forestal, segons el Centre de Coordinació d’Emergències 112.