symphony

La Film Symphony Orchestra (FSO) arrasava el passat 25 de novembre a València penjant el cartell de sold out, fet que va repetir el 2 de desembre en el Palau de la Música on les entrades van tornar a estar esgotades. No obstant, la sala Iturbi ressonarà de nou amb la millor música de cinema i és que aquells fans que s’hagen quedat sense entrada podran gaudir novament de l’orquestra el pròxim 30 de desembre.

La capital del Túria és una de les grans apostes de la FSO, per tractar-se d’una de les localitats en les quals més èxit cullen ja que existeix gran afició per la música simfònica.

La nostra ciutat no es resistix al carismàtic Constantino Martínez-Orts i el seu levita negra. Un director d’orquestra gens convencional, que posa tanta passió en cada concert com a atendre a tots i cadascun dels fans que, en legions, li esperen a l’eixida de cada xou per a fotografiar-se amb ell, disfressats dels seus personatges de pel·lícula favorits.

En esta mega-gira, la més ambiciosa de la història de la FSO, l’orquestra recorrerà més de 20 ciutats amb més de 30 concerts per les principals ciutats del nostre país, interpretant un programa que inclou algunes de les millors bandes sonores de la història del cinema. Des del veterà John Williams, habitual en el repertori de FSO, fins a el “novençà” Justin Hurwitz, passant per Ennio Morricone, Hans Zimmer, John Barry, Bruce Broughton, Michael Giacchino, Max Steiner, Ernest Gold… Són els autors d’un repertori replet d’Oscars amb el qual l’orquestra més cinematogràfica està disposada a conquistar de nou al públic.

LES GRANS ESTRENES DE L’ANY

Com a gran obertura, arriba l’obra composta per Hans Zimmer per a ‘El Hombre de Acero’, una de les més esperades pels fans. L’orquestra sota la batuta de Constantino Martínez-Orts no deixa passar l’oportunitat d’interpretar en primícia la música d’alguns de les grans estrenes d’enguany, fent una xicoteta picada d’ullet a la seua gira-homenatge a Star Wars amb un tema del nou lliurament: ‘Rogue One: A Story of Star Wars’.

I com no podria ser d’una altra manera la FSO interpretarà per primera vegada en format simfònic una preciosa suite que arreplegarà els temes més característics de la banda sonora guanyadora de l’Oscar en 2017 ‘La La Land’.

Com ja és habitual, s’inclouran algunes de les bandes sonores més emblemàtiques i demandades pels fans com és el cas de les mítiques ‘Titanic’, ‘Tiburón’, ‘Rocky’, o una de les quals més respatler han tingut en les xarxes socials, ‘La misión’.

Els més xicotets també tenen reservada la seua part del programa i podran reviure les aventures de Peter Pan en ‘Hook’, i deixar-se portar amb globus com Carl i Russel escoltant la música de ‘Up’. ‘Tombstone’ i ‘Bailando con lobos’ faran les delícies dels més fanàtics del gènere western. I tampoc podien faltar alguns de les fites del cinema clàssic: FSO interpretarà l’emocionant ‘Éxodo’, commourà al públic amb ‘Pearl Harbour’ i arrancarà alguna llàgrima amb ‘Casablanca’.