Les festes patronals i populars de Mislata celebraran els seus dies grans entre el 17 d’agost i l’1 de setembre. En la primera fase, les clavaries tradicionals tornaran a traure als carrers els emblemes històrics de les nostres festes, una programació que aglutina actes participatius, concursos d’arrossos i paelles, jocs infantils i els tirs pirotècnics que han convertit a Mislata en un referent de les millors mascletàs.

A partir del 28 d’agost, l’epicentre de les festes passa a la plaça Major, on s’instal·larà la fira popular de festes amb casetes del teixit associatiu. A la programació ja consolidada de festivals, exhibicions de ball i nits d’orquestra, enguany se suma un nou escenari de concerts gratuïts. Així, este mes d’agost visitaran Mislata dos bandes de pop amb molta trajectòria. Els gaditans Andy & Lucas faran acte de presència en la plaça Major per a presentar un recopilatori dels seus èxits. Per la seua banda, Despistaos faran gala de la seua llarga trajectòria en què transladan els ritmes del rock alternatiu cap al pop comercial.

Les festes populars també inclouran actes que ja s’han consolidat com a èxits de participació. Entre ells, el concurs infantil i juvenil de disfresses, el dia de la infància amb atraccions infantils, el correfoc, la nit dels pintxos, la paella gegant o la carrera Mislata Run Color Fest. D’esta última iniciativa ja estan obertes les inscripcions i finalitzarà novament amb festa per als joves, dj’s i la fotogènica batalla de pigments de color.

Segons explica el regidor de Festes, Toni Arenes, “estem aconseguint sumar cada any un nombre més gran de participants a cada una de les iniciatives, la fira popular de casetes s’ha convertit en un al·licient per a veïns i molta gent d’altres pobles”. Així mateix ha ressenyat que “amb esdeveniments com la carrera Color Fest hem integrat definitivament a la joventut en les nostres festes mislateres, que enguany reforçarem amb concerts gratuïts destinats al gran públic, i orquestres d’enorme qualitat que atrauran a milers de visitants”.