Durant els mesos de juny, juliol i agost tenen lloc els festivals més increïbles de la Comunitat Valenciana, molts d’ells organitzats per FOTUR, la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries de la Comunitat Valenciana.

El president de FOTUR, Víctor Pérez, ha parlat sobre el que els espera als futurs festivaleros valencians. “El present i el futur serà enormement espectacular“, ha afirmat. Des de la Federació estan “treballant molt dur” perquè en 2023 els concerts vengen “molt carregats de novetats i, per descomptat, perquè la gent consumisca molt oci i compre entrades anticipades, que és una de les coses més importants per als festivals”.

“Cal donar suport a aquest tipus d’activitats que són cultura, música, gastronomia… tots ells són allí ja i s’han de consumir i recolzar”, ha recordat Pérez. Aquest s’ha mostrat molt positiu amb el que està per arribar, no sense oblidar les parts més dures com que “cal tenir en compte que estem amb els preus de fa cinc anys i que tots els preus han pujat“.

Entrades esgotades i canvis per als festivals de 2023

La venda anticipada de les entrades ha sigut tot un èxit per als festivals. Per a l’Arenal Sound i el Festival dels Arts ja no queden entrades. Les tiquets de tots dos es van esgotar en menys de dues hores. Molts altres, estan traient les entrades per lots o encara no les han tretes com és el cas del Big Sound o del Medusa Festival.

A més, molts dels concerts que se celebraran a la Ciutat de les Arts i les Ciències han hagut de canviar les dates en les quals s’anaven a realitzar. El canvi s’ha donat perquè els llacs de CACSA no tornaran a celebrar espectacles musicals en els mesos de major afluència turística per a mantenir l’estètica del complex.

festivales
Un dels festivals celebrats a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Els mesos de juliol i agost és quan hi ha més turistes. Molts d’ells passen gran part de la seua estada coneixent la Ciutat de les Arts i les Ciències, sobretot gaudint de l’exterior. Per tant, CACSA no es pot permetre llevar l’aigua dels llacs artificials. Es vol que el turista puga gaudir de la Ciutat de les Arts en la seua complexitat.

És per això que molts festivals hauran de reajustar les dates de la seua celebració. Els mesos d’abril, maig, juny o setembre seran en els quals s’establisquen les noves dates.