La Comunitat Valenciana és terra de festivals. Així ho avalen els cartells i també les xifres. Un 10% dels festivals que se celebren a Espanya, al voltant de 1.000 a l’any, tenen lloc a les províncies de Castelló, València o Alacant segons confirma Turisme Comunitat Valenciana.

Una febre per aquest tipus d’esdeveniments que va començar fa ja 25 anys amb el Festival Internacional de Benicàssim. El municipi castellonenc es prepara per a rebre a més de 130.000 fibbers entre el 18 i el 21 de juliol en una edició

Colomer reconeix que el FIB ha sigut el primer festival en repercussió i projecció i ho considera com a gran prescriptor de la Comunitat. I és que les cites musicals s’han convertit en reclams turístics amb un milió de turistes i 400 milions de retorn.

Els festivals ja formen part de l’estratègia turística de la Comunitat i compten amb les marques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest amb les quals es pretén potenciar el talent musical i projectar-lo cap a turistes i públic local

Després del FIB, la Comunitat rebrà a milers de persones atrets per l’oferta de l’Arenal Sound, del Rototom Splash o del Medusa Sun Beach. La febre dels festivals no per a de créixer però com diu Colomer: amb el FIB va començar tot.