vino

La II edició d’Enotoño torna amb un programa replet d’experiències enoturísticas per a gaudir en tot el territori valencià. La Federació d’Enoturismo de la Comunitat Valenciana és l’organitzadora d’aquest esdeveniment que comptarà amb més de 70 activitats. El festival ha guanyat en creativitat i esforç gràcies a les empreses associades a la Ruta del Vi per a fomentar l’enoturismo.

La nova edició ja ha començat i estarà activa fins al mes de desembre. De la mà dels socis de les diferents rutes, els visitants podran trobar activitats relacionades amb la verema; originals visites a cellers; menús maridados; activitats per a famílies; enopacks de viatges o la innovadora Wine Academy.

Totes aquestes activitats s’arrepleguen en un fullet que conté la informació necessària per a conèixer l’activitat com a data, hora, lloc, preu o forma de reserva. Aquest pot descarregar-se en la web oficial de l’esdeveniment.

Així, aquesta tardor els amants del vi podran conèixer tots els secrets de la verema en la Comunitat Valenciana. També tindran l’oportunitat de realitzar la recol·lecció manual i trepitjat tradicional del raïm. A més, podran visitar les finques i cellers i degustar els caldos de la zona maridados amb un menú especial.

ESCAPADES DE CAP DE SETMANA, CLASSES I FINS A ESCAPE ROOM

Per part seua, els qui desitgen convertir-se en sommeliers aficionats podran apuntar-se a la Wine Academy. En aquesta nova activitat, després de visitar les instal·lacions i descobrir les fases d’elaboració del vi, els participants rebran una breu formació de tast de la mà d’un enòleg en la qual cataran quatre referències de vi i podran tornar a casa amb un diploma.

Entre els enopacks i escapades de cap de setmana, el visitant podrà triar nombroses experiències. Aquestes inclouen visites guiades, allotjament en establiments singulars, tastos de vi i menús maridados. Els preus són molt variats i van des dels 30 als 200 euros.

Finalment, a més de les opcions de menú maridado, estan també originals proposades com el fuita rooms en cellers. No mancada a més la visita a vinyes amb una sessió de mindfulness en ells i tast conscient, maridatge de formatges i vins, tast de mostos, ioga i maridatge aiurvèdic, entre altres.

AIXÍ ÉS LA FEDERACIÓ D’ENOTURISMO

La Federació d’Enoturismo de la Comunitat Valenciana és la unió de les tres rutes del vi existents en el territori valencià: Alacant, Castelló i Utiel-Requena. Aquestes tenen l’objectiu de promocionar la cultura del vi i de l’enoturismo en la Comunitat Valenciana.

La Federació és un òrgan que conjumina tota l’oferta enoturística del territori per a posar-la a la disposició de locals i visitants. També permet descobrir un paisatge que marca el sabor dels raïms amb cellers singulars, gastronomia cuidada i allotjaments únics embolicats en la cultura del vi.