Un espectáculo de baile tomará los principales monumentos de Valencia

L’Ajuntament ha ampliat el festival Dansa València organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), amb espectacles de dansa que es realitzaran entre el 28 de març i el 5 d’abril en diferents espais emblemàtics de la ciutat com les Torres de Serrano, la plaça de l’Almoina o la del Mercat de Russafa.

L’objectiu d’esta proposta programàtica, tal com ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, “és que el certamen isca a la trobada d’espectadors casuals que puguen desenvolupar un nou interès per esta disciplina de les arts escèniques que no sempre resulta accessible al gran públic”.

La selecció de les propostes coreogràfiques que formen part d’aquests recorreguts de dansa per la ciutat s’ha realitzat a través d’una convocatòria pública llançada el 3 de desembre. S’han cercat tres projectes coreogràfics breus de companyies i professionals valencians que desenvolupen tant la dansa com les arts vives. Les peces seleccionades són: ‘Cos a cos’ de la companyia Fil d’arena; ‘Veus’ de la companyia Dunatacà i ‘Dual Selfie’ de València Dancing Forward.

Les tres peces coreogràfiques, d’una duració de 10 i 20 minutos, han sigut dissenyades per a realitzar-se a l’aire lliure en entorns oberts. El contingut està dirigit a públic familiar i adult, combinant d’esta forma l’oferta per la ciutat.