El Festival 10 Sentidos plena de cultura València

Dansa, teatre , cinema i música s'uniran en "Bèsties", 21 dies d'oferta cultural on la violència serà el punt de fusió

Torna el Festival 10 Sentidos, omplint de cultura la capital del Túria. Des del dijous 2 de maig fins al diumenge 19 de maig la dansa, el teatre , el cinema i la música s’uniran en Bèsties, Festival on la violència serà el punt de fusió.

L’esdeveniment, que celebra enguany la seua vuitena edició, i que va nàixer en 2011, s’ha consolidat com un punt de trobada de les arts vives de València. Un any més intenta visibilitzar un problema social i ressaltar-lo a través de l’art, sempre sota un punt de vista crític. El lema triat per a aquesta edició és Bèsties; i fa referència a la violència i injustícia característica de la societat actual.

La programació torna a comptar amb el Monestir de San Miguel dels Reis com a escenari principal; a més de diferents espais com La Filmoteca, el Refugi Antiaeri de l’Ajuntament de València, el Palau de la Generalitat, el MuVIM, el Teatre Principal, La Granja, La Nau i l´Espai Rambleta,entre altres.

Però a més, i com a novetat, enguany el Festival compta amb dos satèl·lits amb programació pròpia, a Sagunt i a Alzira i d’aqueixa manera, s’expandeix més enllà de la ciutat .

El festival comptarà amb la participació d’artistes internacionals com Between Music, Shamel Pitts, Phia Ménard, Louise Lecavalier, Doris Unlich o Budapest Danse Theatre, però sense oblidar-se d’artistes valencians com Domingo Ferrandis, Marc Sans, Ana Císcar, Gerardo Esteve, Elma Sambeat o Antonio Galera.

La programació porta projectes participatius, cicles de cinema, certamen coreogràfic, activitats per als més xicotets, teatre…en definitiva, més d’una trentena d’activitats que durant 21 dies ompliran València, Sagunt i Alzira de cultura.

El Festival 10 sentidos, crea un diàleg entre artistes, públic, espectador, associacions, societat i comunitats, escoles, estudiants i espais de formació, com a aparador de les arts vives a València.