Torna el Festival 10 Sentidos, omplint de cultura la capital del Túria. Des del dijous 2 de maig fins al diumenge 19 de maig la dansa, el teatre , el cinema i la música s’uniran en Bèsties, Festival on la violència serà el punt de fusió.

L’esdeveniment, que celebra enguany la seua vuitena edició, i que va nàixer en 2011, s’ha consolidat com un punt de trobada de les arts vives de València. Un any més intenta visibilitzar un problema social i ressaltar-lo a través de l’art, sempre sota un punt de vista crític. El lema triat per a aquesta edició és Bèsties; i fa referència a la violència i injustícia característica de la societat actual.

La programació torna a comptar amb el Monestir de San Miguel dels Reis com a escenari principal; a més de diferents espais com La Filmoteca, el Refugi Antiaeri de l’Ajuntament de València, el Palau de la Generalitat, el MuVIM, el Teatre Principal, La Granja, La Nau i l´Espai Rambleta,entre altres.

Però a més, i com a novetat, enguany el Festival compta amb dos satèl·lits amb programació pròpia, a Sagunt i a Alzira i d’aqueixa manera, s’expandeix més enllà de la ciutat .

El festival comptarà amb la participació d’artistes internacionals com Between Music, Shamel Pitts, Phia Ménard, Louise Lecavalier, Doris Unlich o Budapest Danse Theatre, però sense oblidar-se d’artistes valencians com Domingo Ferrandis, Marc Sans, Ana Císcar, Gerardo Esteve, Elma Sambeat o Antonio Galera.

La programació porta projectes participatius, cicles de cinema, certamen coreogràfic, activitats per als més xicotets, teatre…en definitiva, més d’una trentena d’activitats que durant 21 dies ompliran València, Sagunt i Alzira de cultura.

El Festival 10 sentidos, crea un diàleg entre artistes, públic, espectador, associacions, societat i comunitats, escoles, estudiants i espais de formació, com a aparador de les arts vives a València.