L’Ajuntament de Paterna sol·licitarà a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a revisar el calendari escolar amb la finalitat de declarar no lectius els dies 16 a 20 de març, tots dos inclusivament, com a mesura d’especial protecció i foment de les Falles.

Així ho han aprovat avui en ple per unanimitat de tots els grups després de la moció presentada pel Partit Socialista amb l’objectiu de garantir i protegir la denominada “setmana fallera”.

La proposta aprovada defensa que en el cas concret de Paterna “les Falles han acumulat una gran tradició conformant en l’actualitat una comunitat fallera formada per 17 comissions, 2.733 fallers i falleres, dels quals un total de 831 correspon a les delegacions infantils”.

De la mateixa manera, destaca que “Paterna alberga una comunitat escolar pròxima a les 15.000 persones, que de forma ordinària ha de compatibilitzar les obligacions escolars amb l’esdeveniment cultural més representatiu del poble valencià”.

Respecte a la necessitat de tenir més en compte les Falles a l’hora regular el calendari escolar, la moció exposa que “les Falles són patrimoni immaterial de la humanitat i que és obligació de totes les administracions fomentar-les, procurar la seua protecció i garantir el seu futur.

Així mateix, recorda que segons l’expedient de la candidatura presentat en la Unesco, estan presents en 160 municipis de la Comunitat Valenciana, a través de 800 comissions falleres, conformant una comunitat de més de 200.000 persones. A més, les falles són un element d’unió del poble valencià, que genera projecció exterior, oportunitats de desenvolupament d’activitat econòmica i una gran recepció de turisme nacional i internacional.