“Mòduls Ferroviaris. Trens a escala H0” és el títol de l’exposició que s’ha inaugurat en la 8a planta d’El Corte Inglés Avinguda de França amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril (AVAF), una associació que porta des de 1957 mostrant la història de les comunicacions fèrries del nostre país en modelisme modular.

Una mostra de 150m2 que conjumina en un mateix espai les maquetes o mòduls que els afeccionats al ferrocarril a escala reduïda o H0 han construït per pròpia iniciativa. A això s’afigen les condicions de compatibilitat elèctrica, mecànica i decorativa, tan rellevants en una exposició d’aquest tipus.

En El Corte Inglés Avinguda de França es mostren fins a final de mes una vintena d’escenes combinades entre si que representen alguns espais del nostre entorn, com l’antiga estació del Cabanyal o el Barranc de la Gallinera a la comarca de la Marina Alta, al costat d’escenes andaluses, de lliure disseny o un autèntic depòsit de locomotores de vapor.

Exposició del ferrocarril en El Corte Inglés de l’avinguda de França.

HORARI DE L’EXPOSICIÓ

L’exposició podrà visitar-se als matins d’11 a 14 hores i a les vesprades de 17 a 20.30 hores fins al 31 de gener de 2020. En aqueix horari, el visitant podrà veure els trens en moviment i conèixer les característiques dels mòduls explicades pels seus propis creadors.

A més, el 29 de gener a les 19 h. a la sala d’Àmbit Cultural d’Avinguda de França (8a Planta) tindrà lloc una taula redona amb el títol “AVAF. Història del Ferrocarril”, en la qual participaran Juan Marco Domingo, president d’AVAF, i Juan Luis Llop Bayo, relacions externes d’AVAF.