En Temps d’Esports entrevistem a Fernando Giner, president de l’associació de futbolistes del València Club de Futbol, en els estudis de 7 Televalencia. Repassem el bon arrenqui temporada de l’equip i ens explica l’anècdota de la recuperació de la bandera fundacional del València Cf.

Fernando Giner comença parlant del caràcter solidari de l’associació de futbolistes, recentment han aconseguit recaptar fons en la lluita contra el càncer a Burjassot, a més el partit va servir per retrobar-se esportives que feia 30 anys que no coincidien en el terreny de joc.

El exjugador de l’equip che ens explica l’anècdota de la recuperació de la bandera fundacional del València CF de 1924, segons compte al programa fa 25 anys va desaparèixer sense saber els motius i afortunadament ara ha tornat a aparèixer gairebé com si fos una pel·lícula. Afirma que “un seños va portar una capseta amb la bandera a l’associació de futbolistes i després comprovem que era la bandera fundacional del València Cf. Deu dies després vam tenir el menjar de l’associació, presentem la bandera davant de tots els nostres socis. És un objecte molt important per al club, no sabem qui tenia la bandera, però és d’agrair que l’hagi mantingut, l’hagi posat en mans de la fundació, està deteriorada pel temps, però es pot restaurar i ha d’estar en un lloc important en el Club. Sobre el canvi de resultats de l’equip de la temporada passada a aquesta Fernando Giner indica que “el futbol té moments, els dos anys anteriors passem moments molt difícils, aquí és on es veu els que realment recolzen a l’equip, el valencianisme. Cal estar aquí, igual que quan les coses van molt bé, parar una mica. Nosaltres quan calia sortir, sortim a recolzar a l’equip perquè al cap i a la fi si l’equip baixa de categoria, nosaltres també baixem de categoria. Ara si hi ha un bon moment estarem una mica més apartats perquè quan les coses van bé cal donar-li protagonisme a qui ho té”.

També afirma que “aquesta temporada cal ser cauts, ni l’any passat érem tan dolents, ni est som tan bons, els jugadors i l’equip es fan amb treball diari. Aquest any, per sort, s’ha encertat en l’estructura del Club, tant l’esportiva com la confecció de l’equip. Tenim a dues persones que saben de futbol, tenen experiència, com són Marcelino i Mateu Alemany, un ve del terreny de joc, un altre dels despatxos. Recalcar que no hauria estat possible si el màxim accionista no hagués volgut, tenim un nou president, Anil Murthy, que coneix el club des de fa més d’1 any, aquest canvi al final ha donat resultats, esperem que aquests resultats tinguin continuïtat, que l’equip segueixi treballant com l’està fent, és l’única forma d’obtenir un benefici esportiu i per al club. Els jugadors que han vingut fitxats han donat un bon resultat, també és important adonar-se que gent de la casa, al final és la que treu les coses avanci”.