El portaveu de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, ha assegurat que la situació catalana “es viu amb tristesa” i ha considerat que és “inmerecida” per a molts ciutadans per l’ambient de “odi, crispació i separació” que s’ha generat.

Així ho ha assenyalat Giner en la seua última entrevista en ‘Ágora’ on no ha dubtat en donar la seua opinió sobre les accions del cessat Govern català. “Els separatistes han portat a Catalunya a un atzucac”, ha confessat, “es demostra com el nacionalisme que prometia riquesa, prestigi internacional i major autonomia s’està quedant amb un 155 aplicat, amb desprestigie i amb més de mil empreses que han eixit de Catalunya”.

Respecte a la gestió municipal, el també portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València l’ha qualificat d’1 sobre 10 en assegurar que “no hi ha gestió” i és “un desgovern”. Sobre el Govern de la Nau ha declarat que “el que existix és un repartiment de poder on cada partit porta una regidoria, ningú es fica en les decisions de la resta i actuen com a departaments estancs”.

Referent a Mobilitat Sostenible, Giner ha assenyalat que Grezzi “està agafant el lideratge de l’Ajuntament i amb les seues improvisacions està dient-li als altres el que han de fer”. El portaveu de Ciutadans ha remarcat que ja no és només l’àrea de Mobilitat al que se cenyeix l’activitat del regidor sinó que també entra en l’urbanisme de València.

“Clar que volem una ciutat sostenible, on els ciutadans puguen passejar tranquil·lament, que siga còmoda i on la mobilitat siga una realitat però hi ha dos qüestions. La primera és que no fa falta anar contra ningú per a defensar la sostenibilitat i ací s’ha criminalitzat al conductor (…) i en segon lloc, no hi ha una planificació del que ha de ser la mobilitat”, ha destacat Giner abans de criticar “l’ocurrència” de la peatonalització de la Plaça de l’Ajuntament.