Ponen fecha a la llegada del AVE low cost a la Comunitat Valenciana
Uno de los trenes de OUIGO de la ferroviaria francesa SNCF.

El tren low cost d’alta velocitat tindrà parada a València. La companyia francesa SNCF ultima tots els detalls per a inaugurar aquests viatges que arrancaran en 2021. No obstant això, els primers trajectes només connectaran Madrid amb Barcelona parant a més a Saragossa i Tarragona.

La nova marca OUIGO arrancarà els viatges el pròxim 15 de març de 2021. No obstant això, en el cas de la Comunitat Valenciana no s’espera fins a finals del pròxim any com prompte.

Segons ha publicat el diari Llevant EMV, la directora d’SNCF a Espanya, Hélène Valenzuela, ha avançat que la data definitiva dependrà de les proves per a homologar el tren. Si tot ix bé abans d’acabar 2021 el nou AVE low cost connectarà València i Alacant amb Madrid. Un any després, en 2022, seria el torn de Madrid-Sevilla.

L’objectiu d’SNCF és popularitzar l’alta velocitat amb preus més barats. Parlem d’uns trens que els seus bitllets es comercialitzaran a meitat de preu dels actuals. Malgrat no disposar encara de les tarifes, a França poden adquirir-se entre els 10 i 25 euros aproximadament.

AIXÍ SERÀ VIATJAR EN ELS NOUS TRENS LOW COST

Encara que els preus seran més barats que els AVE de Renfe, la companyia cobrarà per portar més d’una maleta i una bossa de mà. Els seients comptaran amb endolls per als aparells tecnològics i hi haurà un bar per als viatgers.

En total seran cinc viatges diaris amb 7.195 seients repartits en uns vagons de dos pisos amb capacitat per a 509 viatgers per tren. Segons el director general de Voyages SNCF, Alain Krakovitch, estem davant una estructura que contamina «50 vegades menys que el cotxe i 80 menys que l’avió».