Ja hi ha data per a l’obertura del Parc Central

Els regidors i regidores de la Corporació, que han pogut comprovar per si mateixos les qualitats de l'obra.

45

La Societat Parc Central ha organitzat este matí una visita per als regidors i regidores de la Corporació, que han pogut comprovar per sí mateixos les qualitats de l’obra. En la visita han estat presents els regidor Vicent Sarrià, Glòria Tello, Carlos Galiana, Giuseppe Grezzi, Isabel Lozano, Pere Fuset, María Oliver, Eusebio Monzó, Alfonso Novo, Fernando Giner, Narciso Estellés i José María Bravo.

El regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ha explicat en el marc de la visita que «estem completant els últims aspectes de l’execució del parc». A excepció «d’un xicotet espai contigu a l’antic concessionari d’automòbils, la primera fase del parc ja està completada íntegrament. Queden unes últimes rematades».

Els portaveus de la Corporació Municipal durant la seua visita al Parc Central.

En este sentit, l’edil ha assenyalat que «el parc combina qualitat, espais molt diferents per a xiquets, zones d’esplai caní i fonts, entre altres elements. Estem davant una realització molt ben projectada i millor executada». Quant «als retards», ha explicat que «han sigut precisament per a garantir que la qualitat final de l’obra fóra la més alta possible».

En definitiva, «la intervenció està pràcticament finalitzada i s’estan polint els últims detalls», ha asseverat l’edil, que ha estat atenent visites informatives de diferents associacions i col·lectius durant els últims dies. «Òbviament, hi ha qüestions com la recepció de l’obra que, fins que els servicis municipals no tinguen els informes definitius, condicionen l’obertura formal al públic, però comptem amb la garantia que les actuacions estan completades al 99%».

El Parc Central obrirà les seues portes en breu.

REUNIÓ AMB LA SEPES

Preguntat per la reunió que mantindrà esta vesprada amb la secretària d’Estat de Vivenda, Helena Beunza, i el director general de la SEPES, Alejandro Soler, ha avançat que abordaran qüestions com «els treballs realitzats per a desbloquejar l’actuació en l’antiga Caserna d’Enginyers del carrer de Sant Vicent». Referent a això, ha assenyalat que es tracta «d’un dels punts negres urbanístics de la zona que, a més, té relació amb una dotació educativa fonamental».

Segons l’edil, «ja estem en condicions d’anunciar que, una vegada el Ministeri de Defensa efectue els últims enderrocaments de les instal·lacions allí existents, la SEPES podrà començar l’urbanització». Posteriorment, ha indicat que a través del Pla Edificant, l’Ajuntament «construirà un nou col·legi, que ara mateix es troba en una instal·lació provisional al costat de l’hospital universitari Doctor Peset».

Alguna de les zones del Parc Central de València.

La trobada, ha explicat el regidor, «tractarà el desenvolupament del pla d’actuació». A més, «tot seguit, hi ha un compromís del Govern d’Espanya de construir els habitatges que resulten de la seua urbanització». En este sentit, ha recordat que la primera intenció del Govern central era vendre els solars resultants de l’operació». Sarrià ha posat en valor «el canvi d’actitud i l’aposta per construir habitatge públic».