girlband

La girlband Sweet Califòrnia actuarà en el Palau de Congressos de València el dissabte 14 de setembre. El concert formarà part de la gira de presentació del seu quart treball, Origen (Warner Music Spain), publicat el mes de novembre passat. L’àlbum va tornar a marcar un altre èxit en la trajectòria del trio en col·locar-se en el número 2 de les llistes de vendes i mantenir-se en els rànquings durant més de 15 setmanes.

Les tres vocalistes de la formació, Sonia Gómez, Alba Reig i Tamy Nsue, són les autores de la major part del repertori de l’àlbum, cantat en castellà. La seua intenció era implicar-se al màxim en les composicions i oferir melodies pop bailables amb matisos de ritmes urbans, llatins i afro. Per a aconseguir-ho van treballar amb productors de fama internacional com George Noriega (Jennifer Lopez, Ricky Martin, Shakira), Pablo Cebrián (David Bisbal, Amaia i Alfred, Manuel Carrasco) o Tainy (Wisin & Yandel, Don Omar, Bad Bunny).

D’altra banda, el disc conté lletres amb missatges socials, on preval la temàtica positiva i en pro de la llibertat, enaltint l’amor i respecte a un mateix. Així mateix, les cançons inciten a triar sense por de les crítiques i són una anomenada a la unitat, prenent la música com a denominador comú.

La gira Origen va arrancar el mes de gener passat i ja ha passat per ciutats com Barcelona, Saragossa, Màlaga, Múrcia o Palma amb gran èxit de públic. Els concerts de Sweet Califòrnia destaquen pel seu dinamisme, amb cuidades coreografies, interaccions amb el cos de ball i canvis de vestuari. I, com és natural, no falten les picades d’ullet als temes més importants del trio, com “Wonderwoman”, “Comprende” (It’s Over)” o “Vuelves”.

Des de la seua aparició al gener de 2013, Sweet Califòrnia s’ha convertit en una de les bandes femenines de més èxit en l’escena artística espanyola. Els seus treballs anteriors -Break Of Day, 2014; Head For The Stars, 2015; i 3, 2016- han despatxat més de 100.000 còpies. A més, el grup va rebre el premi MTV – EMA al millor artista espanyol 2015. Actualment, les seues xarxes socials compten amb centenars de milers de seguidors i els seus vídeos sumen les visualitzacions per milions.