Les Falles arriben a Andorra aquest cap de setmana

La plantà, l'ofrena, la Desfilada de Moros i Cristians són alguns dels actes que podran gaudir els andorrans durant el cap de setmana

L’Associació Cultural “Fallers per el Món” viatjarà fins a Andorra amb una falla de Pepe Benavent i al voltant de 3.000 persones.

Andorra és la setena destinació des que en 2013 va sorgir aquesta idea des de la Junta Local de Carcaixent, Fallers per el món cada any tria una destinació per a exportar les Falles, amb falleres i fallers com a representants de la festa, on realitzen els actes fallers tradicionals: la cridà, l’ofrena i la plantà i la cremà de la falla.

Fins hui Àvila, Salamanca, Granada, Toledo, Còrdova i Saragossa han sigut testimonis i partícips de les festes valencianes. I ara travessen la frontera perquè la població andorrana conega i participe de la Festa Fallera.

Hui dia 26 tindrà lloc la tradicional Cridà des de l’Ajuntament en el qual les representants Daniela, Pablo, Helena, capitanejats pel seu president Jose Enrique Amores, convidaran a la població andorrana a conèixer i participar de les Falles i el dissabte 27 tindrà lloc un dels actes més importants: l‘Ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats, imatge que la pròpia associació porta amb si i situa en el recinte de culte religiós que la localitat estime oportú (a Salamanca van tenir l’oportunitat de fer-ho en la pròpia catedral i a Còrdova, en la Mesquita). El diumenge 28 la Desfilada de Moros i Cristians, novetat de l’any passat, farà les delícies del públic assistent.

Cada any l’associació i l’artista faller dediquen la falla a la localitat on recalen. En aquesta ocasió, Pepe Benavent ha dissenyat una amb motius entre els quals destaca els famosos rellotge de Dalí d’Andorra i pont romànic i un ninot principal que recrea l’anomenat ‘tamarro’, “un personatge imaginari que equival al coco per als xiquets i les xiquetes”.