Fuente: Armando Romero

Consuelo Llobell i Carla García, Falleres Majors de València, acompanyades del president de JCF, Carlos Galiana, han visitat este dilluns, primer dia de celebració del IV aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, l’Alqueria Julià, convertida recentment en la ‘Casa de la Música’. Edifici del segle XVII que desde fa unes setmanes és la nova seu administrativa de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha posat de manifest “el paper imprescindible que les bandes de música representen en la festa fallera, element constitutiu de la declaració de la UNESCO”. “Per això -ha subratllat la Presidenta- en aquests moments tan crítics per a les societats musicals, que han vist suspesos la majoria de les seues actuacions anuals, es necessita més que mai el suport mutu de les comissions falleres, perquè quan puguem tornar a gaudir de les Falles s’aposte per la música de banda, per les nostres societats musicals, que suposen un actiu per a la festa i necessiten, més que mai, tot el suport possible”.

Es va realitzar a l’església de Sant Joan de l’Hospital una ofrena a Santa Bàrbara, patrona de la pirotècnia, on han demanat per ells i per la resta de sectors involucrats en la festa de les Falles, així com per les víctimes que han faltat a causa de la Covid-19 i els seus familiars, per la fi de la pandèmia i que ens permeta recuperar la salut i poder celebrar prompte les nostres benvolgudes festes. Més tard, l’alcalde de València, Joan Ribó, les Falleres Majors de València i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana,es va realitzar un brindis a la plaça de l’Ajuntament, amb el qual han donat per inaugurada la celebració del IV aniversari del Patrimoni.