Fallece un niño de 7 años en un entrenamiento de fútbol en Gandia
Niños del UD Beniopa en un partido disputado en septiembre.

Un xiquet de set anys pertanyent a l’equip prebenjamín de la UD Beniopa moria aquest dijous a la vesprada mentre entrenava en els camps de futbol Roís de Corella de Gandia.

Segons relata el diari Les Províncies, el menor havia rebut un colp fortuït al cap mentre jugava. Encara que va semblar que no hi havia majors conseqüències, temps després el xiquet va caure desplomat sobre el terreny de joc quedant-se inconscient sobre la gespa.

Els pares del xiquet, que es trobaven presents en l’entrenament, van acudir ràpidament en la seua ajuda al costat de l’entrenador i altres persones presents en les instal·lacions esportives. Instants després, el xicotet futbolista va ser traslladat a l’interior del recinte per a rebre les primeres maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Mentre s’esperava l’assistència dels sanitaris després de telefonar al 112, es va usar un desfibril·lador per a tractar d’estabilitzar al menor. Els intents de salvar-li la vida no van cessar fins a l’arribada d’una patrulla de la Policia Local de Gandia i una unitat del Serveis d’Assistència Mèdica d’Urgències (SAMU).

Els efectius desplegats van intentar reanimar al xicotet abans de ser traslladat d’urgència al Hospital Francesc de Borja de Gandia. Allí, el xiquet va morir poc després de les 20 hores de la vesprada.

Per a determinar la causa de la defunció, hui es realitzarà una autòpsia en l’Institut de Medicina Legal de València. En aquest centre mèdic s’intentarà resoldre amb exactitud les causes de la mort del xiquet. De fet, els testimonis van explicar que el colp al cap no semblava tenir relació amb l’enfonsament. Asseguren que el temps transcorregut entre el golpetazo i la caiguda va ser molt gran.

DOL OFICIAL EN EL CLUB DEL XIQUET MORT

La tragèdia ha deixat al club de futbol completament en xoc i la directiva ha decretat el dol oficial. A més, ha decidit suspendre tots els entrenaments i partits previstos per a les pròximes jornades. També s’ha anunciat que no es reprendrà l’activitat fins a passades el Nadal.