Fallas Metrovalencia
OFRENDA FALLAS 2009

Les falles de setembre, igual que les tradicionals, suposen tancar el trànsit del centre de València. El muntatge de monuments i les carpes, així com diversos actes impedeixen una mobilitat normal. Per això, la Generalitat ha programat reforços diürns en les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia per al cap de setmana de Falles.

L’objectiu és facilitar la mobilitat de les persones usuàries durant els principals dies festius. No obstant això, i a causa del toc de queda no hi haurà circulacions nocturnes com ha sigut habitual altres anys.

El dissabte dia 4 hi haurà dos reforços diürns. Un entre les 10 i les 22 hores en la Línia 2 fins a Paterna i Torrent Avinguda; l’altre, entre les 11 i les 22 hores en la Línia 3 fins a Rafelbunyol. En la Línia 1 no hi haurà reforços per les obres de soterrament que s’estan executant en els voltants de l’estació d’Entroncament.

El diumenge dia 5 hi ha programats reforços de 10 a 22 hores en la Línia 1 en la zona sud del seu traçat fins a Picassent. En la Línia 2, també de 10 a 22 hores, hi haurà reforços fins a Paterna i Torrent Avinguda, mentre que en la Línia 3, d’11 a 22 hores, el servei especial arribarà fins a Rafelbunyol.

Quant al tramvia, els seus reforços seran de capacitat. Les seues unitats circularan a doble composició sempre que siga possible per a duplicar el nombre de places disponibles en falles per a les persones usuàries.

REFORÇ DE PERSONAL

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reforçarà en 65 persones el seu personal d’Atenció al Client. La finalitat és poder informar a tots aquells viatgers i viatgeres que es desplacen per la xarxa de metro i tramvia des del dia 1 fins a la nit del 5 de setembre.

Per a això, l’empresa pública ha contractat de la seua Borsa d’Ús d’Atenció al Client a 27 persones per a les Línies 1 i 2; 30 per a les Línies 3, 5, 7 i 9; i 8 per a les Línies 4, 6 i 8. Amb aquest personal es cobriran les 22 principals estacions i parades de Metrovalencia. A més, aquests informadors es podran desplaçar a altres punts de la xarxa de metro i tramvia si fóra necessari.

PÀRQUING GRATUÏT

Metrovalencia ofereix prop de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície. Aquestes parades són les de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia. Amb això, es permetre un accés més directe i ordenat a la ciutat. A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.