Las Fallas dicen adiós con un programa de actos en honor a San José

València es prepara per a tancar el cicle de les Falles 2021, les festes més atípiques que es recorden de la ciutat. Per primera vegada en la història, els festejos fallers no acabaran en el dia de Sant Josep: el 19 de març.

Malgrat això, hui les falleres i fallers no s’oblidaran del patró de la Comunitat Valenciana. El programa d’actes estarà marcat pels homenatges a aquest sant patró tan lligat a la tradició dels valencians.

Cal recordar que les Falles tenen una gran vinculació a Sant Josep. Aquestes se celebren en honor al sant per ser el patró dels fusters, un gremi amb gran tradició i assentament a la ciutat de València. Tant és així que van ser aquests els qui van donar vida a les primeres falles amb la crema dels materials sobrants dels seus tallers.

A més, la unió de les Falles amb Sant Josep és tal que les festes també són conegudes com a “festes josefines” o “festes de Sant Josep”.

PROGRAMA D’ACTES

10.00 h. – Ofrena de flors de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor davant la imatge del Patriarca en el Pont de Sant Josep.

11.00 h. – Homenatge al poeta Maximiliano Thous, en el seu monument. Encreuament dels carrers Sagunt i Maximiliano Thous.

12.30 h. – Homenatge al mestre Serrano. Avinguda Regne de València.

18.00 h. Missa solemne en honor de Sant Josep en la Seu de València, oficiada per l’arquebisbe de València, Sr. Antonio Cañizares, oferida per Junta Central Fallera i el Gremi de Fusters, amb l’assistència de les Falleres Majors i les seues corts d’honor.

20.00 h. “Cremà” de les falles infantils.

20.30 h. “Cremà” de la falla infantil que haja obtingut el primer premi de la secció especial.

21.00 h. “Cremà” de la falla infantil de la plaça de l’Ajuntament.

22.00 h. “Cremà” de totes les falles de València.

22.30 h. “Cremà” de la falla que haja obtingut el primer premi de la secció especial.

23.00 h. “Cremà” de la falla de la Plaça de l’Ajuntament.