Valencia vibrará con un gran espectáculo pirotécnico en el día grande de las Fallas
La Ciudad de las Artes iluminada en la Nit del Foc. /

El 19 de març el cel de València tornarà a il·luminar-se amb el color i la llum dels focs artificials. El Ajuntament i la Conselleria de Sanitat han donat llum verda a un espectacle pirotècnic que servirà com a commemoració de les Falles.

En el marc de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat la proposta de PIROVAL de celebrar un castell de focs durant la nit de San José.

La idea consisteix a crear un macro espectacle que es dispare des de diferents àrees de la ciutat. L’acte cerca mantenir viu l’esperit faller i reactivar al sector pirotècnic que està parat i necessita activitat urgent.

A més, per a evitar aglomeracions i concentracions al carrer, el castell es dispararà després del toc de queda. D’aquesta manera els valencians podran gaudir del so de la pólvora des dels balcons sense posar en risc la seguretat ciutadana.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha donat la seua aprovació a l’espectacle. No obstant això, encara està pendent de l’autorització administrativa de la Delegació del Govern.

RIBÓ PIDE L’OBERTURA DE CASALS EN FALLES

Referent als casals fallers, Ribó ha recordat que enguany “no es pot fer festes”. A més, ha advertit que l’Ajuntament “vigilarà que siga així perquè no està permès”. Així i tot, l’alcalde li ha insistit a la consellera perquè sí que permeta l’accés a les seus de les comissions festeres per a “fer tasques administratives”. Ribó ha assenyalat que, en aquests moments, “les falles estan en fase de sol·licitar ajudes econòmiques. Per tant, necessitaran accedir a la documentació, els comptes o els ordinadors”.

Respecte al calendari escolar, l’alcalde s’ha remès a la reunió que celebrarà el dijous el Consell Escolar de la ciutat. En ella es decidirà si manté o ajorna els tres dies no lectius previstos per a Falles (16, 17 i 18). Ribó considera que “respectant sempre els tres dies de festa es podrien traslladar a altres jornades més endavant”.

“ESTEM EN UNA SITUACIÓ MOLT COMPLICADA”

Durant, el líder del consistori municipal s’ha mostrat satisfet amb l’evolució de la pandèmia. “La situació de la COVID-19 a la ciutat és clarament millor que en els últims 15 dies”, ha explicat.

Malgrat això, l’alcalde ha fet una crida a la ciutadania. “Estem en una situació molt complicada lloc que existeix el perill evident que una relaxació de les normes ens porte a una quarta ona, que seria el més negatiu”.

Per aqueix motiu, Ribó ha demanat a la consellera una “desescalada molt gradual a la ciutat de València”. “Entenem que això beneficiarà, en primer lloc, a la sanitat, a la seguretat sanitària de les persones i, en segon lloc, també beneficiarà l’economia”.

Des de l’Ajuntament també han posat a la disposició del Consell tots els espais municipals necessaris per a la vacunació massiva. No obstant això, Ribó ha sol·licitat a Barceló que concrete “quin tipus de local necessitarà”. A més, ha reiterat que “la vacuna és determinant per a acabar amb la pandèmia”.