El món faller ha rebut la millor de les notícies: València podrà celebrar les seues Falles 2021. Així ho comunicava aquest dimarts el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en declaracions arreplegades per Europa Press.

Després de reunir-se amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la Mesa de Seguiment de la Covid-19, Galiana va explicar als mitjans que es tractava de “una dada positiva” el poder parlar de celebrar les Falles en 2021. Així mateix, va assenyalar que el seu departament continua treballant amb la mateixa marxa que al gener amb un objectiu: celebrar les Falles en el segon semestre de l’any.

La notícia de la celebració ha emergit com a aigua de maig -mai millor dit- en un moment en el qual la Comunitat es consolida, des d’el mes de març passat, com la autonomia amb menys incidència acumulada de coronavirus. A més, ocupa el segon lloc del podi en matèria de vacunació.

Quan se celebraran les Falles 2021?

La data exacta de la celebració de les Falles 2021 és encara una incògnita. No obstant això, el que sí que es coneix és que tindran lloc en el segon semestre d’enguany.

En aquest sentit, el president de la Interagrupación Fallera, Guillermo Serrano, ha confessat que remenen dues dates: juliol i setembre. No obstant això, Serrano va manifestar que la data era el menys important i que el rellevant era celebrar-les. De fer-les al setembre, la vacunació estaria més avançada pel que podria ser una celebració més segura si cap.

La data definitiva es coneixerà dilluns que ve, quan tindrà lloc la trobada entre el món faller i l’Ajuntament. D’aquesta forma, totes dues entitats aclariran “cent per cent” el tema de les dates, segons va assegurar Barceló.

Las Fallas 2021 podrán celebrarse en el segundo semestre del año
Reunió entre la Conselleria de Sanitat i el col·lectiu faller. /Europa Press

Com seran les Falles 2021?

Encara que encara no es coneixen els actes que se celebraran i els que no, el president de la Interagrupación Fallera va assegurar que seran unes Falles “amb responsabilitat”. “Sempre hem dit que l’important era ‘plantar’ i cremar, la data que ens donen plantarem i cremarem”. Així es va pronunciar Serrano després de la reunió d’ahir.

Durant la trobada també es va tractar de la possibilitat que en “15 o 20 dies” els casals fallers puguen “a poc a poc recuperar la seua activitat” i no solament obrir per a qüestions administratives. “Crec que per a la societat fallera també és important”, va afegir.

En aquest sentit, la trobada també va servir per a posar en valor el treball del món faller. Un sector, que en paraules de Galiana, ha demostrat ser “responsable i solidari” per la falta d’incidències en casals.