Falles 2019: consulta els dies i els carrers tallats de València

Els primers monuments fallers comencen a prendre les vies de la ciutat igual que pròximament ho faran les primeres carpes

calles

València ja està bolcada en el mes de les Falles i en qüestió de dies els monuments i carpes aniran prenent forma en les diferents vies de la ciutat. En el cas de les comissions falleres de secció especial i primera ja disposen de permís de trasllat i apilament de les peces que componen el monument en via pública. Tanmateix, això només és possible sempre que no hi haja un tall de trànsit del carrer amb l’objectiu d’afavorir la convivència entre el trànsit rodat i per als vianants fins a la data oficial de la plantà el 15 de març.

Respecte a les carpes, l’Ajuntament de València permet la seua instal·lació a partir del divendres 8 de març, mateixa data en la que totes les Falles podran començar a instal·lar els seus monuments, i hauran d’estar desmuntades abans de les 07.00 hores del dijous 21 del mateix mes.

No obstant això, en el Bàndol de Falles 2019 s’estableix que es podrà autoritzar la instal·lació de carpes amb anterioritat a aqueix dies a aquelles que no afecten en cap cas al trànsit (zones de vianants, solars o espais d’aparcament) i aquelles que se situen en zones de trànsit però que la seua instal·lació no afecte les línies de l’EMT ni cort per complet la circulació viària.

RESTRICCIONS DE LA CIRCULACIÓ

  • De l’1 al 16 de març: quedarà tallada la circulació de vehicles per l’interior del perímetre format per la C/ Colón, C/ Xàtiva, av. de l’Oest, pl. Ciutat de Bruixes, pl. Reina, C/ Mar, C/ General Tovar i C/ Palacio de Justícia des de les 12:00h, és a dir, dos hores abans del començament dels diversos actes que se celebren i molt especialment amb motiu de les mascletaes, i fins a mitja hora després de la seua terminació. La zona afectada pel tall tindrà caràcter per als vianants als efectes previstos en l’Ordenança de Circulació.
  • Des de les 15.00 hores del dia 16 fins a les 4.00 del dia 20 de març: quedarà prohibida la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la via marginal dreta del llit del riu Túria, des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça Amèrica, i les grans vies, incloent la plaça Espanya i els passos inferiors Petxina, excepte autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, vehicles oficials autoritzats per l’Àrea de Mobilitat i vehicles que atenguen situacions d’urgència.
  • Quan les necessitats de la mobilitat així ho aconsellen, quedaran tallats els
    següents accessos: Avinguda Cid amb av. Pérez Galdós, C/ Sant Vicent Màrtir amb C/ Maestro Sosa i C/ Sant Vicent Màrtir amb av. Giorgeta, G. V. Marquès del Túria amb C/ Russafa, av. Peris i Valero amb C/ Maestro Aguilar, C/ Filipines amb C/ Els Centelles, av. Jacinto Benavente amb pont de l’Àngel Custodi, av. Peris i Valero amb av. Regne de València, pl. Tetuan amb passeig Ciutadella, en pont del Real amb pl. Pla del Real, C/ General Elío amb av. Blasco Ibáñez, av. Aragó amb pl. Cardenal Vicente Enrique Tarancón, pont d’Aragó amb pl. Zaragoza i pont d’Aragó amb pl. Amèrica, C/ Sant Pius V amb pont de Fusta, av. Tirso de Molina amb pont de les Glòries Valencianes, passege Albereda amb pont de l’Àngel Custodi, accés al túnel de l’av. de les Corts Valencianes en sentit cap a l’av. Pius XII, i aquells altres punts que puguen tenir interrupcions del trànsit rodat en moments específics per actes fallers, com a concentracions,
    desfilades de comissions, etc.; per exemple: accessos a la zona centre per les avingudes Pius XII, Prevalgut Reig, Aragó, Peris i Valero, Giorgeta, Pérez Galdós, i marginal esquerra del llit del riu Túria, etc.

Un bonobús fallero permitirá viajar de forma ilimitada durante las fiestas

Cuba no instalará luces de Mariano Light ni hará espectáculo