La comissió Santa María Micaela-Martín l’Humà ha tornat un any més amb una falla solidària. Fallers i usuaris de la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (MAIDES), dedicada a l’atenció integral de persones amb malaltia mental crònica i en situació de pobresa i exclusió social, han sigut els responsables d’aquesta obra que ja llueix als carrers de València.

Sota el lema “Trencar el mur de MAIDES”, el monument cerca eliminar els estigmes en salut mental. L’Ajuntament de València s’ha sumat a la iniciativa. L’objectiu de “trencar els murs que pateixen les persones amb malalties mentals”. Així ho manifestava aquest dijous l’alcalde Joan Ribó en visitar el monument del barri de Nou Moles.

Falla solidària de Santa María Micaela.

“El compromís municipal és treballar perquè totes les persones puguen exercir els seus drets, especialment aquelles que requereixen companyia en el camí cap a una salut mental plena”. “Aquestes persones han d’estar en el centre de les polítiques públiques”.

La falla solidària està composta per ‘taulellets’ amb dibuixos que mostren les desigualtats i injustícies patides per malalts mentals. Els taulellets han sigut realitzats per participants dels diferents programes que desenvolupa la fundació en un taller que aquesta falla va realitzar els mesos previs a la Plantà.

Mónica Oltra i Joan Ribó visiten la falla solidària.

Durant aqueix temps un grup de fallers de Santa María Micaela van acudir a les viles de MAIDES per a elaborar i construir la falla amb la participació dels usuaris que fan els dibuixos.

La falla solidària es cremarà aquest diumenge 5 de setembre igual que la gran i infantil. A més, la comissió té previst realitzar el mes vinent de novembre una altra acció solidària. Aquesta serà una ‘dansà’ solidària per a recaptar fons destinats a l’entitat.