Falla municipal Valencia 2020
Falla municipal Valencia 2020

El regidor de Cultura Festiva ,en funcions, de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, va presidir ahir en el Centre del Carmen l’acte de presentació dels projectes de les falles municipals de 2020 juntament amb els artistes que les signaran: Martín, Espuig i Escif, en el cas de la falla gran; Ceballos i Sanabria, en el cas de la falla infantil.

La falla gran tindrà com a lema “Açò també passarà”, i aquesta dissenyada per Ecsif i realitzada pels artistes fallers José Ramón Espuig (mestre major del gremi) i Manolo Martín; la falla té com a figura central una dona jove que està asseguda i meditant, aquesta figura partirà des del sòl, sense cadafal, i girarà 360 graus durant les 24 hores del dia.

Les escenes no estaran en els baixos de la falla, ja que ocuparan l’espai públic. Així hi haurà dos coloms damunt d’un semàfor, hi haurà un ós polar dins de la font de la plaça de l’Ajuntament... i tindrà una plantà molt especial, el dia 8 de març, dia en què se celebra el dia de la dona treballadora.

Saps qui sóc?

La falla infantil municipal, la desena falla per als artistes, José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, té com a lema Saps qui sóc?, i es tractarà d’una falla molt didàctica, dins de la tònica dels últims anys, la intenció dels quals és convidar als xiquets a jugar, i a endevinar els personatges il·lustres valencians que es troben dins del monument infantil, tot això acompanyat d’un “memory“, que estarà situat al costat del monument.

Entre els personatges il·lustres valencians trobarem des de Joan Monleón i la seua paella russa, a Jaume I; Isabel de Villena; el director Luis García Berlanga, la ministra Carmen Alborch; Mariano Benlliure; Concha Piquer; Amparo Iturbi o Pepita Samper

Ara només queda esperar uns mesos per a anar coneixent més detalls de les falles que ompliran de color la plaça de l’Ajuntament durant el mes de març.