Santiago Ramón y Cajal, Pedro Cavadas o Fernando Bonilla són alguns dels doctors més il·lustres que en el seu moment van optar per la facultat de Medicina de la Universitat de València per a completar la seua formació.

Després de més de 500 anys de recorregut, l’escola mèdica de València ha aconseguit posicionar-se entre les millors facultats del món. A dia de hui ocupa el lloc 250 del US News & World Report, el rànquing més prestigiós d’educació a nivell internacional on s’inclou Harvard o la Universitat de Califòrnia.

Dins d’este rànquing apareixen 16 universitats espanyoles però només tres d’elles se situen per davant de la valenciana. La qualitat de l’ensenyament, la seua producció científica i la capacitat d’adaptació als corrents mèdics més avantguardistes han ajudat a implantar una metodologia clau en la bona formació de l’alumnat.

Són prop de 2.500 alumnes els que cada any passen per les aules d’esta facultat per a convertir-se en els metges i odontòlegs del futur. Tots ells tenen clar el motiu pel que van decidir estudiar en estes instal·lacions valencianes.

Durant cinc segles, la facultat de Medicina de la Universitat de València ha romàs dins de l’elit universitària nacional. Ara l’objectiu serà mantenir la posició internacional i tractar de superar-la el pròxim curs.