facua

Es comencen a veure les primeres queixes davant la nova política de l’aerolínia low cost, Ryanair. Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició contra Ryanair per la seua mesura de començar a cobrar als usuaris per l’equipatge de mà.

Fonts oficials de l’associació de consumidors, consideren aquesta pràctica abusiva i adverteix que genera “un greu perjudici als consumidors, vulnera els seus drets i incompleix les condicions bàsiques del contracte de transport aeri”.

 

facua
La aerolínia irlandesa de baix cost té presència en més de 30 països.

 

Així mateix, Facua ha recordat que, segons la Llei de Navegació Aèria, el transportista està obligat a transportar de forma gratuïta en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i embalums que el viatger porte amb si, i contempla com a excepcions raones de seguretat, vinculades al pes o a la grandària de l’objecte en relació amb les característiques de l’aeronau.

Per la seua banda, la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris arreplega com a clàusules abusives aquelles estipulacions no negociades individualment i totes aquelles pràctiques no consentides expressament que causen, en perjudici del consumidor i usuari, un desequilibri important dels drets que es deriven del contracte.

Fa tan sol una setmana des que Ryanair va anunciar un canvi en la seua política d’equipatge de mà en la qual els usuaris hauran de pagar, a partir de l’1 de novembre, entre huit i deu euros per les maletes de fins a deu quilos que introduïsquen en la cabina, alguna cosa que fins ara era gratuït.