Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra o Miriam, un d’aquests cinc noms serà el que esta nit es proclame guanyador de Operación Triunfo 2017. Una edició que ha aconseguit conquistar a l’audiència setmana a setmana amb una mitjana de 2.345.000 espectadors (18,23% share) però l’èxit ha anat més enllà. I és que el talent de Gestmusic s’ha posicionat com a fenomen de masses entre els joves gràcies a les constants interaccions per xarxes socials on ha aconseguit ser “Trending Topic” diàriament a nivell nacional i fins i tot mundial els dies de gala.

Des del digital de 7 Televalencia hem volgut analitzar el nou fenomen OT amb Verónica Romero i Sandra Polop, dos exconcursantes d’Elx i València que van formar part de les edicions de major èxit i repercussió: OT 1 (TVE) i OT 4 (Telecinco), respectivament.

1. Operación Triunfo ha tornat a ser un gran èxit, què us està semblant esta última edició?

Sandra (S): (riures) L’estic seguint molt! Crec que hi ha hagut persones amb moltíssim talent i carisma, l’edat dels participants també m’ha captivat perquè en ser tan jovenets hi ha més ingenuïtat i innocència i açò permet empatizar més.

A açò s’afig el treball que ha realitzat TVE perquè tinguem OT fins a en la sopa, ha sigut fabulós. L’última vegada que va succeir algo tan semblant va ser en 2005, en la meua edició, on estàvem als matins en ‘Ana Rosa’, al migdia en ‘Aquí hay tomate’, a la vesprada en ‘A tu lado’ així que calia veure-ho igual perquè sinó no estaves en l’última.

Verónica (V): A mi m’està semblant una molt bona edició, molt entranyable. En haver passat tants anys des de l’última generació de Operación Triunfo veure-ho de nou resulta bonic.

2. Qui considereu que pot guanyar Operación Triunfo 2017?

V: Crec que ja s’ha estat veient amb l’avanç del programa, els més sonats són Amaia i Aitana així que considere que qualsevol d’elles té opcions per a guanyar. No obstant açò, els talents a voltes donen tantes voltes que mai se sap i sempre existix intriga fins al final.

S: Jo ací tinc un problema perquè els meus favorits ja no estan. Roi em semblava un xic amb talent i carisma que a més no era cantant, era un artista, i Agoney era un altre dels concursants que em semblava bestial però amb una veu que considere que no es valora a Espanya. Respecte a la gent que queda en l’acadèmia òbviament destaca Amaia encara que veig més completa a Aitana per açò entre elles va a ser difícil, els espectadors que es fixen en la veu recolzaran a Amaia però qui siga d’espectacle apostarà per Aitana.

3. Havent viscut ja tot el que ells estan experimentant ara, quins consells els donaríeu als concursants que us haguera agradat tenir a vosaltres en eixir de programa?

V: En primer lloc, el més important és no perdre la pau interior de cadascun i mantenir sempre la il·lusió per la música per a continuar treballant en el que t’agrada i en el que vols fer.

S: Per a mi és complicat, jo vaig entrar amb 16 anys i vaig eixir de l’acadèmia amb 17. Em vaig sentir com si m’haguera ficat a ‘Camp Rock’, no ho vaig viure com una competició i entenc que ells tampoc. Crec que en cap moment s’han plantejat que després va a venir una carrera, a mi m’haguera encantat haver sigut conscient que tot el viscut dins de Operacióm Triunfo no anava a ser sempre així. Amb açò no em referisc al fet que isques del programa i tot deixe de ser bonic però fora d’OT no és tan senzill com dins de l’acadèmia.

4. Creeu que el format hauria de tornar a reposar després d’aquesta edició o per contra aprofitar el boom i traure una nova el pròxim any?

V: És un format bastant intens i hi ha tants programes musicals en emissió que és difícil predir la reacció dels espectadors, però segur que si s’aposta per una nova edició estarà bé.

S: Jo descansaria, amb les anteriors edicions s’ha demostrat que quan es para per un temps el següent es converteix en èxit absolut. A més, parar també és bé perquè els actuals concursants tinguen un marge de connectar amb la gent de manera individual.

5. En el teu cas Verónica vas ser per un dia professora d’OT 2017 en substitució a les sessions de Magalix, com va ser tornar a l’acadèmia?

V: Va ser una experiència molt bonica. Entrar en l’acadèmia et porta molts records, tornes a retrobar-te amb gent de l’equip i tornar però damunt de professora va ser molt divertit la veritat, ho vaig gaudir moltíssim.

6. Vas realitzar una sessió pròpia que es diu ‘Verobox Fitness’, en què consistix este projecte?

V: És un projecte amb diferents classes en les quals es combinen tot tipus de moviments perquè la gent puga fer exercici mentre gaudix amb la música. Ja ho havíem fet ací a Espanya i també a Estats Units, a través de la cadena Univisión, impartint sessions en esdeveniments o gimnasos on participe com a artista i monitora, tot açò acompanyat d’una marca de cosmètica i massatges per a donar una part dels diners recaptats a una fundació.

7. Sandra, igual que hi ha hagut reeencuentro d’OT 1 t’agradaria que haguera de vostra edició?

S: Seria un riure i molt graciós, el poder fer una gala o un concert estaria molt bé però gens de donar-li el bombo d’una miniserie o similar perquè no em semblaria real. Sempre que fóra un retrobament totalment musical sí.

8. Per a acabar, en quins projectes esteu treballant actualment?

V: Jo cap de tornar d’Austràlia on he gravat el nou àlbum i ara mateix estem organitzant-ho tot per a llançar-ho prompte, tinc moltíssimes ganes que ja ho escolteu.

S: (riu) Tinc molt jaleo, no sé com ho vaig a fer! De moment vaig a seguir com a vocalista del grup La Tribu combinat amb els meus acústics a manera personal i amb les classes en l’Acadèmia Europa de València on treball com ‘coach escènic’, estile els Javis. A açò li he d’afegir dos projectes dels quals no puc donar molts detalls que són un musical que arribarà en breu i una cosa relacionada amb la nova televisió autonòmica.