Els actors Manuel Baqueiro i Eva Isanta estan a València amb l’obra ‘El cíclope y otras rarezas de amor’. Una història d’embulle entre diversos personatges que es van entrellasant-se amb el denominador comú de l’amor. Una trama que pren com a punt de partida un capítol de ‘Rayuela’ de Julio Cortázar.

L’obra va de Pedro, que està casat amb Marta, amb la qual comparteix una filla, se cita en un bar amb Amanda, una antiga parella, per a constatar que tots dos se segueixen estimant. Paz, empleada d’una immobiliària on també treballa Marta, ensenya un pis a Sergio, metge separat que busca un lloc on obrir nova consulta, i de seguida una irrefrenable atracció mútua s’instal·la en els seus cors. Tot un embolic amorós en el qual els personatges hauran d’aprendre a estimar de nou

Però a pesar que la trama d’aquesta obra puga resultar enrevessada, al final són històries més comunes del que creiem i l’espectador se sentirà identificat amb alguna de les circumstàncies que travessen els protagonistes.

Tant Manuel com Eva estan encantats de vindre a València. Agraeixen el caràcter del públic valencià pel seu comportament en els teatres i la ciutat sempre els ofereix altres experiències, sobretot, gastronómiques.

Els dos actors treballen actualment en televisió amb notable èxit, un fet que fa que per al gran públic siguen dues cares reconegudes. Els personatges de Marcelino de ‘Amar en tiempos revueltos’ i de Maite Figueroa, alies la Cuqui en ‘La que se avecina’ han donat fama a aquests dos intèrprets. Un fet que ells consideren un avantatge i que forma part del seu treball.