Un estudio valenciano calcula el día exacto en el que se alcanzará el pico de contagios

Una estimació realitzada per un professor de la Universitat de València ha determinat el dia en què es produirà el pic de contagis de coronavirus. Segons Francisco Morillas, a Espanya s’aconseguirà entre el 9 i 10 d’abril. No obstant això, no serà fins a principis de juny quan s’aconseguisca una taxa de contagis significativament baixa.

La projecció de Morillas ha utilitzat diversos valors per a estimar la severitat de l’expansió de la malaltia diàriament. També per a conèixer quan es produirà el denominat “pic de la corba”. La projecció realitza estimacions de l’evolució dels morts, de la severitat de la malaltia mitjançant “taxes de creixement geomètric”i finalment s’estima el dia en què es produeix el pic.

AIXÍ S’ESTIMA QUE SIGA LA BAIXADA DE CONTAGIS PER CORONAVIRUS

Una part no menys important és com serà la baixada després del pic. Interessa que siga el més ràpida possible perquè la societat torne a la normalitat. Les estimacions indiquen que no serà fins a principis de juny quan hi haja una severitat de la malaltia molt baixa.

Aquest tipus d’estudis tracten d’avançar alguns dels efectes negatius que aquesta pandèmia ja està generant. Així, es poden gestionar de manera més eficient els recursos materials i humans o anticipar la duració de la crisi per a estimar l’impacte econòmic.

Des del passat 23 de març, Francisco Morillas ha anat publicant les projeccions segons les dades i els models emprats. Les anteriors projeccions des d’aqueix dia es pot consultar en la seua pàgina web.