Quique Dacosta i altres xefs guardonats amb Estrelles Michelín. Foto Guía Michelín
Quique Dacosta i altres xefs guardonats amb Estrelles Michelín. Foto Guía Michelín

Anit es va celebrar la gala “Guía Michelín España y Portugal 2020”, un reconeixement a la gastronomia, on la cuina valenciana va tindre un protagonisme important.

Després d’aquesta celebració de la Guia Roja, a 7 Televalencia hem volgut mostrar als  restaurants de la Comunitat Valenciana que compten amb Estrelles Michelín a 2020. I així és com queda ara el llistat dels restaurants amb aquest reconeixement:

En la província de València, un total de set restaurants conten ja amb Estrelles Michelín. Aquest any, Begoña Rodrigo aconsegueix este reconeixement per primera vegada, amb el seu restaurant La Salita, mentre que Quique Dacosta obté la seua segona estrella Michelín amb El Poblet, els dos cuiners s’han convertit en els protagonistes valencians d’esta última edició de la gala.

Quique Dacosta durante la gala “Guía Michelín España y Portugal 2020”. Foto EFE

1. Restaurant El Poblet. (C/ Correos, 8, 1º. València)

Amb la segona estrella Michelín, este restaurant de Quique Dacosta ofereix una gran varietat de plats de creació pròpia, amb Lluís Valls com a cap de cuina.

2. Restaurant La Salita. (C/ Séneca, 12. València)

Al capdavant d’este restaurant es trova Begoña Rodrigo que, ara, aconsegueix la seua primera estrella Michelín per a este local caracteritzat per una cuina molt personal i molt mediterrània.

També, mantenen les estrelles Michelín restaurants valencians com…

3. Ricard Camarena Restaurante  

Compta amb 2 Estrelles Michelín, Camarena ens sorprén amb la seua cuina més personal desenvolupant la creativitat a cada plat.

4. Sucede Restaurant (C/ Almirante, 14. València)

Amb Miguel Ángel Mayor com a cap de cuina, este restaurant amb 1 estrella Michelín ofereix el millor de la gastronomia valenciana.

5. Restaurante Riff (C/ Conde de Altea, 18. València)

El xef Bernd H. Knöller ofereix una cuina diferent amb detalls de creativitat, fusió… I amb producte 100% valencià, un restaurant que compta amb 1 Estrella Michelín.

6. Casa Manolo ( Passeig Marítim, 5. Daimús. València)

Amb 1 Estrella Michelín Baix el braç, este restaurant a peu de platja ofereix una cuina amb molta riqueza de productes de proximitat com el peix, arròs…

7. Restaurant Sents (Plaça Poeta Vicent Andrés Estellés, 9. Ontinyent. València)

Santiago i Joaquín Prieto, dos germans al capdavant d’aquest restaurant ubica a Ontinyent que compta amb 1 Estrella Michelín, un local que destaca per la fusió creativa de la cuina tradicional mediterrània.

Foto: Página Facebook Begoña Rodrigo

Província d’Alacant

La província d’Alacant és la que més reconeixements té de tota la comunitat, amb el municipi de Xàbia encapçalant aquest llistat.

1. Quique Dacosta Restaurante (Rascassa 1. Urb. El Poblet. Dénia. Alacant)

En el seu restaurant de Dénia, Dacosta manté les seues 3 estrelles. Vanguardia i innovació valenciana en ingredientes és el segell característic d’este xef.

2. L’Escaleta. (Pjda. Estació del nord, 305. Cocentaina. Alacant)

Amb identitat pròpia, es basa amb els sabors de la comarca del Comtat, este restaurant compta amb 2 Estrelles Michelín. Al capdavant, Kiko Moya y Alberto Redrado ja són dos les generacions que están amb la batuta d’aquest local.

3. Tula Restaurant (Avda. de la Llibertat 36. Aptos. La Casona I. Xàbia. Alacant)

Altra de les sorpreses de la nit va ser, Tula Restaurant que va aconseguir la seua primera Estrella Michelín. Un local que, al seu capdavant, compta amb Borja Susilla i Clara Puig.

Foto: Página Facebook Tula
Foto: Página Facebook Tula

4. El Rodat (C/ La Murciana, 15. Xàbia. Alacant)  

Amb Nazario Cano al capdavant de la cuina, este restaurant compta amb 1 Estrella Michelín. Un local basat en les noves fòrmules per a plantejar a la cuina tradicional d’Alacant.

5. BonAmb Restaurant (Carretera Benitatxell, 100. Xàbia. Alacant)

Amb 2 Estrelles Michelín, este local té el seu punt d’innovación en la seua cuina baix la batuta del xef Alberto Ferruz i el cap de sala Pablo Català.

6. Beat Restaurant (Partida Marisol Park, 1. Calp. Alacant)

El xef José Manuel Miguel compta amb més de 20 anys d’experiència seguint la tradicional cuina mediterrània que compta amb 1 Estrella Michelín.

7. Audrey’s by Rafa Soler (Avda. Juan Carlos I, 48. Calp. Alacant)

Es caracteritza per la fusió de la tradició mediterrània amb els conceptes culinaris més internacionals. Un local que compta amb la seua pròpia Estrella Michelín.

8. Orobianco Restaurant (Calp. Alacant)

Amb 1 Estrella Michelín, el xef Ferdinando Bernardi va nàixer a Italia  i, per això, aifança la cuina tradicional de la seua terra.

9. Casa Pepa (Partida de Pamis. Ondara. Alacant)

El Mediterrani i la tradició gastronòmica de la Marina Alta són els punts forts d’este restaurant d’Ondara que té la seua pròpia Estrella Michelín.

10. El Xato (Avda. Iglesia, 3. La Núcia. Alacant)

Amb 1 Estrella Michelín, la xef Cristina Figueira manté la tradició de la cuina mediterrània a cada plat.

11. La Finca (Partida de Perleta 1-7. Elx. Alacant) 

Susi Díaz es la xef al capdavant d’este local, els seus plats destaquen per la creativitat i la innovació tan present als seus fogons i en la seua forma de combinar la part tradicional amb les últimes tendències de la cuina internacional. Un local que compta amb 1 Estrella Michelín.

12. Monastrell (Avda. Julia Guillén Tato, 1. Alacant)

María José San Román, al capdavant d’este restaurant, ha sigut guardonat amb 1 Estrella Michelín, i se caracteritza per les seues diferents combinacions de la cuina espanyola, en els seus plats no poden faltar ingredients culinaris com el safrà, l’oli d’oliva virgen extra, els arrossos i les farines de les especialitats del pà.

Foto: Página Facebook Tula Restaurante
Foto: Página Facebook Tula Restaurante

Província de Castelló

I, en quant a Castelló, mantenen les seues estrelles Michelín…

1. Cal Paradís (Avda. Vilafranca, 30. Vall d’Alba. Castelló)

La seua estrella Michelín reconeix la fusió que este local fa amb els productes de proximitat i la cuina tradicional fa un estil més propi i diferent.

2. Raúl Resino (C/ Alacant, 3. Benicarló. Castelló)

Cuina mediterrània que compta amb la seua Estrella Michelín.