Aquest divendres 22 de setembre el Metro a València, Tram Alacant i Castelló serà gratuït per celebrar el Dia Europeu sense Cotxe que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe. Els organitzadors de la iniciativa destaquen que esperen que aquest 22 de setembre molts ciutadans deixin el cotxe a la seva casa i comencin a plantejar-se què poden fer per millorar els seus hàbits de mobilitat i amb això contribuir a millorar no solament el nostre medi ambient sinó també la qualitat de vida.

La finalitat és que els ciutadans comencin a canviar els seus hàbits de mobilitat aquest 22 de setembre, que provin a deixar el cotxe a casa un dia i contribueixin a reduir les emissions de CO2, així com el soroll a la ciutat.

La xarxa de Metrovalencia, TRAM d`Alacant i TRAM de Castelló transporten més de 75 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitjana propera als 205.000 al dia amb metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Aquests moviments eviten 62 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any. Així mateix, aquestes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 80.000 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que s’estalvien 42 milions de litres de combustibles, que equivalen a un estalvi per als conductors de 46 milions d’euros en combustible, també anualment.