Estafan 21.000€ al Palacio de Congresos de Valencia por suplantación de identidad
Exterior del Palacio de Congresos de Valencia, /

El Palacio de Congressos de València ha sigut víctima d’una estafa de 21.000 euros després de suplantar-se la identitat de l’empresa de seguretat que opera en el recinte valencià.

L’incident va tenir lloc el passat 16 de desembre quan el Palau de Congressos va rebre un email. En teoria aquest era del proveïdor del servei de seguretat i s’anunciava un canvi en el compte bancari. A més, el correu portava adjunt un document signat per la mateixa empresa. En ell totes les dades estaven correctes i apareixia el certificat de titularitat del compte.

La setmana abans de Nadal, el Palau de Congressos va realitzar els pagaments corresponents de les factures de novembre. Va ser llavors quan va destinar a la suposada entitat el total de 21.020,11 euros ja que havia canviat les seues dades bancàries.

“Aquest pagament es va fer seguint el protocol de signatura mancomunada del Palau de Congressos. No es va rebre cap mena d’avís per part del banc sobre anomalies en la coincidència del compte amb el titular”, ha explicat la directora del centre, Sylvia Andrés.

Quan al gener es van tornar a realitzar les facturacions del mes anterior és quan van saltar les alarmes. El pagament a l’empresa era retornat i aquesta va informar que no havia rebut els ingressos corresponents. El Palau de Congressos va sol·licitar el certificat de titularitat de l’empresa i va comprovar que les dades bancàries no coincidien.

Avui dia, la Policia Nacional ha obert una investigació per a esclarir els fets. De la mateixa manera, el centre valencià ha reforçat els sistemes de seguretat interns amb l’objectiu d’extremar les precaucions i evitar un nou frau.

LA SEGURETAT DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA EN EL PUNT DE MIRA

A l’Ajuntament de València se li acumulen les denúncies per estafes. El nou ciberatac al Palau de Congressos se suma al famós frau de l’EMT en 2019 quan es van perdre quatre milions d’euros. A més, el Palau de la Música també va ser víctima d’un altre robatori en el qual es van perdre 5.000 euros de la venda d’entrades.

La líder de l’oposició en el consistori, María José Catalá, ha denunciat els fets i ha criticat la gestió de l’alcalde. “El govern de Ribó no està gestionant bé els recursos públics, amb fallades de seguretat grossíssims i estafes que salen dels diners dels valencians“. A més, ha assenyalat que “no es pot consentir que als nostres gestors els estafen”.

Aquest Ajuntament no està gestionant correctament els recursos públics. Està tenint fallades de ciberseguretat grandíssims”, ha declarat Catalá. A més, ha anunciat que el PP demanarà auditories al consistori. L’objectiu és “tapar totes les fissures de seguretat cibernètica” i “gestionar correctament els impostos”.