Els Estats Units paralitza la vacunació de Janssen per nous coàguls

Les autoritats sanitàries estudien sis casos de dones de 18 a 48 anys que han desenvolupat coàguls sanguinis "estranys" i "greus"

Estados Unidos paraliza la vacunación de Janssen por nuevos coágulos
Un vial de la vacuna de Janssen (Johnson & Johnson) | Efe

La vacuna dels laboratoris Johnson & Johnson ha quedat suspesa als Estats Units. Les autoritats sanitàries han paralitzat l’administració de Janssen després de detectar-se sis casos de coàguls de sang en pacients vacunats amb la monodosis.

Segons ha revelat The New York Times, tots els casos detectats corresponen a dones de 18 a 48 anys. D’aquestes, una d’elles ha mort mentre una altra es troba hospitalitzada en situació crítica.

L’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) i els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units han recomanat una pausa temporal “com a mesura de precaució”. L’objectiu és poder estudiar els sis casos de trombes ja que assenyalen que són “greus”.

No obstant això, han avançat que són efectes “poc comuns” i “extremadament estranys”. De moment s’han comptabilitzat sis casos de quasi set milions de persones vacunades amb Janssen.

JANSSEN ARRIBA AQUEST DIMECRES A ESPANYA

La bovina monodosis de Johnson & Johnson arribarà aquest dimecres a Espanya. Segons va notificar Sanitat, s’espera rebre una primera remesa de 300.000 dosi. Aquestes es destinaran a les persones de 70 i 79 anys. A més, també s’inclourà en aquest grup de vacunació als ciutadans amb malalties greus (pots consultar el quadre complet de vacunes per grups d’edats).

L’Agència Europea del Medicament ja està investigant els casos de Janssen igual que el succeït amb AstraZeneca. Totes dues vacunes tenen en comú que estan basades en l’adenovirus, un tipus de virus comú dels refredats. Aquest es modifica genèticament perquè no es reproduïsca en l’organisme i genere proteïnes que actuen com a anticossos.