La estación de autobuses de Valencia inicia su remodelación: así será el futuro edificio

La estació d’autobusos de València viurà una rentada de cara. La infraestructura ha començat a actualitzar el seu disseny per a convertir-se en un espai “habitable, adequat i amable”.

La Generalitat Valenciana ha realitzat una inversió de 640.000 euros per a redissenyar aquesta estació que compta ja amb 50 anys d’història i és que data de 1957. L’objectiu és que les obres no es prolonguen més enllà de 2022 pel que la remodelació estarà conclosa en els pròxims cinc mesos.

Tal com ja va informar el conseller de política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, la reforma inclourà millores en la il·luminació, accessos, neteja i teulada.

El conseller Arcadi España en la presentació de la remodelació de l’estació d’autobusos de valència.

En concret es preveu la reparació de les entrades d’aigua; la restauració de la pintura dels fronts de l’edifici a la via principal; la incorporació de portes automàtiques de vidre; i col·locació de fusteria envidrada entre la zona de vestíbul i el passe a les andanes, entre altres accions.

A més, se cerca tornar a reactivar els locals de l’interior de l’edifici, actualment en desús. A això li acompanyarà una reforma dels banys i una millora de la il·luminació. Tot això tractarà de dotar a l’edifici d’un major valor i atractiu amb la qual cridar l’atenció de nous usuaris.

L’ESTACIÓ D’AUTOBUSOS ES MUDARÀ AL CENTRE

Els treballs actuals són només el primer pas de canvi. A aquesta “rentada de cara” li seguirà una renovació integral futura. D’altra banda, les modificacions de l’estació no seran només de disseny ja que també es vol traslladar al centre.

El Pla de Mobilitat Metropolitana de València és qui ha realitzat aquesta proposta perquè es duga a terme en un “mitjà o llarg termini”. En l’esborrany s’ha plantejat que l’estació s’instal·le prop de l’estació Joaquín Sorolla. No obstant això, també es remenen altres localitzacions com a futura estació central de València. En aquest cas, l’edifici deixaria el seu tradicional emplaçament al costat de Nuevo Centro.

L’objectiu del seu trasllat és vertebrar la mobilitat de València en el centre. La idea és que tots els mitjans de transport puguen connectar-se per a facilitar els moviments de trens, autobusos i metres.