Un espectáculo de baile tomará los principales monumentos de Valencia

València es prepara passa saltar a la pista de ball amb la 33a edició de Dansa València. El festival de l’Institut Valencià de Cultura se celebrarà del 28 de març al 5 d’abril amb el lema “Territoris singulars”. L’esdeveniment comptarà amb una inversió de 300.000 euros. A més, en ell participaran 29 companyies de ball, 14 d’elles valencianes.

Durant aquests huit dies, els valencians podran gaudir de nombrosos espectacles de ball al llarg de tota la ciutat. A més, aquest esdeveniment torna amb una novetat: el projecte ‘Moviments urbans’ impulsat per la regidoria d’Acció Cultural de València.

Aquesta acció es desenvoluparà el cap de setmana del 28 i 29 de març perquè els valencians gaudisquen de la dansa en espais emblemàtics. Les Torres de Serrans, la plaça de l’Almoina o el Mercat de Russafa són alguns dels llocs on es desenvoluparan els espectacles.

Presentación de la 33ª edición de Dansa València en el Teatro Principal.

La regidora Maite Ibáñez ha explicat que aquesta proposta “connecta la dansa contemporània més interessant amb la nostra places, parcs i mercats”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura. Tamarit ha destacat que Dansa València “convertirà els espais oberts en punt de trobada amb la dansa i que fomentarà la projecció de professionals”.

PROGRAMACIÓ ‘MOVIMENTS URBANS’

El dissabte 28 de març el recorregut es dirigirà a la ciutadania que transita pel centre històric:

  • La companyia basca Ertza protagonitzarà l’espectacle ‘Meeting Point’ a les Torres dels Serrans.
  • La companyia valenciana Fil d’Arena portarà ‘Sénia’ a la plaça de l’Almoina.
  • La creadora mallorquina Mariantònia Oliver conclourà la jornada amb ‘Les moltíssimes’.

Per altra banda, el diumenge 29 de març es dirigirà a un públic més familiar:

  • La companyia valenciana Dunatacà protagonitzarà l’espectacle ‘Veus’ en la plaça del Mercat de Russafa
  • El Parc Central acollirà el treball de dues companyies: la catalana Colectivo Lamajara i el seu ‘Cultiu Kids’, i ‘Dual Selfie’ de València Dancing Forward.