Metrovalencia ha realitzat aquesta matinada un simulacre d’incendi d’una unitat en el túnel de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castelló) entre les estacions de Burjassot i Empalme. L’objectiu era avaluar la capacitat de resposta en cas d’emergència; comprovar els elements contra incendis i d’evacuació de les instal·lacions del nou tram; i testar la coordinació entre organismes i entitats.

La simulació ha començat a les 00.30 hores de la matinada. S’ha escenificat que un tren procedent de Bétera destine Torrent, quan portava recorreguts uns 100 metres de tram subterrani cap a Empalme, s’ha detingut per avaria. La part posterior de la unitat ha començat a omplir-se de fum procedent de la cabina de cua i el passatge i els detectors de fum de la unitat han advertit al maquinista.

Un bomber treballa al costat del metre del simulacre. / GVA

El conductor, una vegada ha comprovat l’estat de la situació, ha cridat al Lloc de Comandament per a informar de l’avaria de la unitat, de l’incendi i de la necessitat d’evacuar al passatge, iniciant-se així el protocol del Pla d’Autoprotecció d’FGV.

El simulacre ha finalitzat sobre les 2.30 hores amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.

Un alumno en el papel de viajero herido en el simulacro de Metrovalencia.

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV organitza periòdicament visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

CENTENARS DE PERSONES IMPLICADES EN EL SIMULACRE

En l’exercici, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de l’empresa pública, ha participat personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Entre ells els que es trobava un maquinista; un tècnic de línia; un tècnic del Lloc de Comandament; un tècnic de Telecomandament; el Servei d’Informació d’Atenció al Client; un regulador; un coordinador de Seguretat i Reforç; la Unitat de Seguretat i Protecció Civil i la Brigada de Línia.

Equip del Consorci Provincial de Bombers de València durant el simulacre.
A més, també han participat vigilants de seguretat; ‘112 Comunitat Valenciana’; Bombers del Consorci Provincial de València; Bombers de l’Ajuntament de València; Policia de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia de la Generalitat Valenciana; Policia Local de Burjassot; Cos Nacional de Policia de Burjassot; Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Burjassot; el Servei d’Emergència Sanitari de la Generalitat; i mig centenar d’alumnes de l’Institut Superior de Formació Professional Sanitària Claudio Galeno de València, els qui van fer el paper de viatgers i viatgeres del tren sinistrat, alguns d’ells simulant ferides o assumint la condició de Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).