Confirman el primer caso español de coronavirus en una menor de cuatro años

El Govern ha decidit alçar, de manera progressiva, les restriccions d’accés de viatgers. Per això, aquesta mateixa setmana podran començar a venir residents de quinze països recomanats per la Unió Europea. Així ho arreplega l’ordre signada per el ministre de l’InteriorFernando Grande-Marlaska, publicada hui en el Boletín Oficial del Estado.

Aquesta mesura entrarà en vigor aquest dissabte 4 de juliol. A partir d’aqueix moment, la reobertura de les fronteres exteriors serà efectiva per a aqueixos països. El llistat dels 15 estats el va elaborar el Consell de la UE el passat 30 de juny en considerar-los segurs.

En aqueix llistat figuren Algèria, Austràlia, el Canadà, Geòrgia, Japó, Montenegro, Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai i Xina.

No obstant això, en el cas de Xina, Marroc i Algèria la reobertura de fronteres segueix en l’aire. Tot dependrà de la reciprocitat amb la qual actuen aquests països. Per a obrir les fronteres espanyoles, aquests estats també hauran de permetre l’entrada de residents a Espanya.

LES 11 EXCEPCIONS QUE PERMETEN ENTRAR A ESPANYA

L’ordre del BOE manté les restriccions per als residents dels països no inclosos en la llista de la UE. Per tant, els nacionals d’estats diferents als inclosos en la llista seguiran sense poder entrar a Espanya. Únicament podran entrar si es dóna una de les següents 11 excepcions:

 1. Residents a la Unió Europea, Estats associats Schengen, Andorra, Mònaco, El Vaticà o San Marino.
 2. Titulars d’un visat de llarga duració expedit per un Estat membre o Estat associat Schengen.
 3. Treballadors transfronterers.
 4. Professionals de la salut, inclosos investigadors sanitaris, i professionals de la cura de majors que es dirigisquen o tornen d’exercir la seua activitat laboral.
 5. Personal de transport, marins i el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri.
 6. Personal diplomàtic, consular, d’organitzacions internacionals, militars, de protecció civil i membres d’organitzacions humanitàries, en l’exercici de les seues funcions.
 7. Estudiants que realitzen els seus estudis en els Estats membres o Estats associats Schengen i que disposen del corresponent permís o visat.
 8. Treballadors altament qualificats la labor dels quals siga necessària i no puga ser posposada o realitzada a distància. Ací s’inclouen participants en proves esportives d’alt nivell que tinguen lloc a Espanya. Aquestes circumstàncies s’hauran de justificar documentalment.
 9. Persones que viatgen per motius familiars imperatius degudament acreditats.
 10. Persones que acrediten documentalment motius de força major o situació de necessitat, o l’entrada de la qual es permeta per motius humanitaris.
 11. Treballadors de temporada del sector agrícola.

Aquesta nova normativa de controls fronterers romandrà en vigor fins a les 24:00 hores del 31 de juliol de 2020. No obstant això, podria ser modificada per a respondre a un canvi de circumstàncies o a noves recomanacions. Això no serà aplicable a la frontera terrestre amb Andorra ni en el lloc de control de Gibraltar.