7,7 milions de tones és la quantitat d’aliments que tirem els espanyols al llarg de tot un any. Espanya és el sèptim país que més menjar malgasta i és que només a Europa es genera el 14% del desaprofitament mundial.

Les xifres preocupen i la indústria alimentària vol frenar-les. Per a això s’ha llançat la I Setmana contra el Desaprofitament Alimentari, una campanya de sensibilització que cerca fomentar la compra responsable amb alguns consells clau.

La Cooperativa Consum és una de les empreses valencianes que s’ha sumat a la iniciativa. Des de la companyia compten amb el Programa Profit, un mètode que en 2017 va permetre donar 6000 tones d’aliments per als més necessitats.

Entre els productes que poden donar-se trobem envasats de carnisseria o xarcuteria, dolços i lactis. Aliments en perfecte estat que es reparteix diàriament sent una iniciativa molt aplaudida pels ciutadans.

Fins el que portem d’any Consum ha donat prop de 4.000 tones d’aliments. Des de la Cooperativa asseguren que continuaran ajudant a les persones i conviden als seus consumidors a comprar de manera responsable per a evitar que el menjar es perda en el fem.