España pondrá una cuarentena de 14 días a los viajeros internacionales

El BOE publica hui una ordre per la qual totes les persones procedents de l’estranger hauran de realitzar una quarentena. Aquesta serà de 14 dies, arrancant la seua comptabilització en el mateix dia de la seua arribada. Aquests viatgers hauran de romandre en el seu domicili o allotjament i limitar els seus desplaçaments.

Estarà permès anar a comprar aliments o productes farmacèutics i de primera necessitat. A més, podran assistir a centres, serveis i establiments sanitaris. També podran realitzar-se altres moviments per causes de força major o situació de necessitat i tots ells amb màscara.

Segons el BOE, “es fa requerisc limitar els riscos derivats del tràfic internacional de persones”. Per això, durant el període de desescalada intensificaran les mesures de vigilància i control higiènic a tots els viatgers internacionals. L’objectiu és evitar l’aparició de casos importats.

Aquesta mesura entrarà en vigor divendres que ve 15 de maig. S’aplicarà durant tot el període de pròrroga de l’Estat d’Alarma i les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarentena per a realitzar el seu seguiment.

EXCEPCIONS A LA QUARENTENA

Davant l’aparició de qualsevol símptoma sospitós de COVID-19, seran les persones cuarentenadas les que hauran de telefonar als números habilitats per les autonomies. Hauran d’indicar que es troben en quarentena per conducta de l’estranger. Així mateix, aquestes persones mantindran totes les mesures d’higiene i prevenció.

Les agències de viatge, els tour operadors i les companyies de transport hauran d’informar els viatgers d’aquestes mesures. En el cas d’aeronaus, les companyies facilitaran un formulari de salut pública per a localitzar als passatgers.

Aquestes mesures no s’aplicaran als treballadors transfronterers, transportistes i tripulacionsTampoc als professionals sanitaris que es dirigisquen a exercir la seua activitat laboral, sempre que no hagen estat en contacte amb persones contagiades.