Espanya es prepara per a una repetició electoral, el Rei ha constatat que no existeix un candidat que compte amb els suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats li atorgue la seua confiança. Formalment el termini per a una investidura acaba en la mitjanit del 23 de setembre. L’article que regula el procés en la Constitució deixa marge per a un últim intent.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha manifestat que l’ha “intentat per tots els mitjans però m’ho han fet impossible”, ha culpat a les “forces conservadores” i a “una força política d’esquerres” de la decisió de “bloquejar la formació del Govern que els espanyols van reclamar”.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, s’ha reunit amb Felipe VI per a conèixer la decisió real sobre la investidura, una vegada acabada la ronda de converses amb els líders de les forces parlamentàries, que ha conclòs amb Pedro Sánchez. La falta de candidat provoca que no es convoque un altre ple d’investidura.

Després de la investidura fallida, la primera votació de la qual va ser el 23 de juliol, es va obrir un termini de dos mesos per a dur a terme nous intents. Però, transcorregut el termini de dos mesos, a partir de la primera votació d’investidura, que expira el dia 23 de setembre, si cap candidat ha obtingut la confiança del Congrés el Rei dissoldrà totes dos Cambres i convocarà noves eleccions amb la ratificació del president del Congrés.