España supera los 4.000 fallecidos y 56.000 contagios por coronavirus
Miembros de la Unidad Militar de Emergencias desinfectan la Puerta del Sol en Madrid. / FOTO: EFE

La pandèmia del coronavirus continua cobrant-se centenars de víctimes a Espanya. Les últimes dades aportades des del Govern central reflecteixen un altre augment del Covid-19. En les últimes 24 hores el país ha registrat 655 morts, una xifra elevada encara que lleugerament inferior a les 738 víctimes del dimecres.

No obstant això, a nivell més global la taxa és preocupant. Comparant les xifres de hui (4.089 víctimes totals) amb les del dilluns (2.182 morts totals) comprovem que el nombre de morts s’ha duplicat en qüestió de 72 hores. Això suposa a més que la taxa de mortalitat per contraure coronavirus està en el 7%.

Amb aquesta dada, Espanya continua sent el segon país amb major nombre de defuncions a causa del coronavirus. Per darrere ha quedat Xina, segons les seues dades oficials, amb 3.291 morts. En el cas d’Itàlia, aquest segueix al capdavant amb 7.503 víctimes.

8.578 CONTAGIS EN 24 HORES

A més de continuar augmentant el total de morts, el coronavirus també continua sumant malalts. En l’última jornada s’han comptabilitzat un total 8.578 casos nous, això suma ja 56.188 persones afectades en total.

Madrid continua sent la comunitat més afectada amb 17.166 positius. Li segueix Catalunya amb 11.592 contagiats i el País Basc amb 3.946. Quant a víctimes mortals succeeix el mateix. Madrid comptabilitza 2.090 morts i Catalunya 672. En el cas del País Basc la xifra és una mica menor (180) ja que li supera Castella-la Manxa (316) i Castella León (206).

Una cosa que també s’ha de tenir en compte són els casos que es registren per nombre d’habitants. Ací l’autonomia més preocupant és La Rioja lloc que, malgrat registrar menys del miler de contagis, és la més alta quant al número de població. Per cada 100.000 habitants de La Rioja hi ha 315 malalts de Covid-19. Madrid redueix la xifra lleugerament a l’haver 264 contagis per cada 100.000 habitants.

En aquest sentit, la Comunitat Valenciana seria una dels autonomies millor parades quant a l’avanç del virus. Malgrat comptabilitzar 3.200 malaltshi ha 65 casos per cada 100.000 habitants sent una de les set regions espanyoles amb menor índex de contagis per població.

ESPANYA S’ACOSTA A UNA FASE D’ESTABILITZACIÓ

El cap d’Emergències de Sanitat, Fernando Simón, ha declarat avui que les dades “donen certa esperança” encara que ha avançat que desconeixen “si serà una tendència”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. “Les dades dels últims dies indiquen un canvi de tendència que apunta a una fase d’estabilitzacióEl nombre de casos notificats podria estar arribant al seu màxim. La transmissió s’està alentint”, ha declarat. No obstant això, ha volgut matisar que el moment més tibant arribarà en la setmana vinent coincidint amb l’arrencada del mes d’abril.