Las esculturas más características de Valencia amanecen con mascarillas
La Fuente del Turia en la Plaza de la Virgen con mascarillas quirúrgicas.

Hui la ciutat de València ha començat el dia amb un nou matís en els seus monuments més característics. El Ajuntament ha col·locat màscares quirúrgiques en algunes de les escultures més conegudes pels valencians. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania de la importància d’usar aquests elements higiènics per a frenar l’avanç de la pandèmia.

Les regidories de Cultura i Protecció Ciutadana són les impulsores d’aquesta idea que ha comptat amb la col·laboració de bombers i policies. Han sigut precisament els efectius del Cos Municipal de Bombers i de la Policia Local els qui han procedit a la col·locació de les màscares.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha declarat que la màscara “és la barrera fonamental” per a lluitar contra el coronavirus. Per això, la iniciativa tracta de sensibilitzar a la ciutadania de València i de l’àrea metropolitana enfront del COVID-19. A més, la finalitat també és impactar “en la consciència de les persones” per a continuar mantenint “l’atenció”.

Cano ha recordat que les mesures de seguretat i prevenció han de continuar mantenint-se. “L’ús de la màscara, la distància i la rentada de mans són els elements fonamentals per a combatre ara mateix el coronavirus”, ha remarcat.

L’edil ha assenyalat que les xifres de València so bones però que no ha de baixar-se la guàrdia. “Hem de continuar atents a la Covid-19. Sempre, en qualsevol moment, podem tenir un repunt de casos que ens pot perjudicar a tots”, ha explicat.

TOTS ELS MONUMENTS DE LA INICIATIVA

Des de l’Ajuntament de València han avançat alguns d’aqueixos monuments o escultures que formen part de la campanya de conscienciació. Entre ells destaquen la Font del Túria en la Plaça de la Verge; l’escultura de Francisco Pizarro en la Plaça de Manises; o el monument a Marquès del Camp en la Plaça de Cánovas.

També s’ha col·locat màscara a l’escultura de Manolo Montoliu en la Plaça de Bous; el monument a San José en el pont d’aquest; l’estàtua de Francesc de Vinatea en la Plaça de l’Ajuntament o la del doctor Ramón Gómez Ferrer, entre altres.