DANA
GRAFCVA7572. LA DAYA VIEJA (ALICANTE), 15/09/2019.- Un vecino de la población alicantina de La Daya Vieja circula por una calle de lpueblo tras las inundaciones que ha provocado la Gota Fría que azota la Comunidad Valenciana.EFE/ Manuel Lorenzo

El litoral de la província de València continuarà aquest cap de setmana en alerta groga per fortes pluges. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat la preemergència davant l’espera de precipitacions de “risc”.

Per a hui divendres serà un cel nuvolós o cobert amb precipitacions, més intenses i freqüents en el litoral, sobretot a partir de la vesprada quan poden ser localment fortes. Serà a les 20.00 hores quan comence l’alerta groga per precipitacions acumulades que poden arribar a 20 litres per metre quadrat en una hora.

A més dels ruixats, Aemet ha avançat que durant la jornada de hui també podrien donar-se bancs de boira. Aquests fenòmens es repetiran una vegada més el dissabte.

Per a demà continuarà la inestabilitat. L’alerta groga es mantindrà activa en el litoral de València i se sumarà des de la mitjanit el litoral sud de Castelló. Les prediccions parlen d’un cel nuvolós o cobert amb precipitacions. Aquestes seran en forma de ruixats i amb tempestes al final del dia, més intenses i freqüents en el litoral on podrien ser localment forts.

UNA DANA AMENAÇA VALÈNCIA

Cara al diumenge s’esperen dues versions de la jornada. D’una banda, el dia començarà el dia amb un cel nuvolós. Es preveuen precipitacions acompanyades ocasionalment de tempesta, més probables en el terç nord i en el litoral. No obstant això, segons avancen les hores aquestes podrien remetre i donar pas a un dia de núvols i clars. A això li acompanyarà una pujada dels termòmetres i és que s’esperen màximes de fins a 21º.

El cas del diumenge serà només una breu treva. La setmana començarà amb un cel poc nuvolós que s’anirà transformant segons avanç el dilluns. Ja a meitat tard s’esperen precipitacions en forma de tempesta. Tal com van avançar experts meteorològics, es preveia la arribada d’una DANA hivernal que es prolongaria fins a meitat de setmana.