gripe

Urgències col·lapsades i passadissos replets de pacients, així és com es troben aquestes setmanes els hospitals valencians a causa de l’epidèmia de la grip. No obstant açò, s’espera que aquesta imatge vaja canviant conforme avancen els dies i és que segons l’últim informe del sistema de vigilància de la grip de la Conselleria de Sanitat, la taxa ha minvat.

Mentres que l’última setmana de 2017 es van registrar 200,1 casos per cada 100.000 habitants, la primera setmana de gener la taxa s’ha reduït un 28% amb 143,8 casos. Segons arreplega l’informe, el virus de la grip està afectant en un 94,74% a persones que no havien sigut vacunades i en la seua majoria menors de 14 anys.

A pesar de la reducció de la taxa, la grip continua assenyalada com a epidèmia dins de la Comunitat Valenciana ja que supera els 42,4 casos per cada 100.000 habitants, xifra que està marcada per Sanitat en aquesta campanya de 2017-2018.

Vacunar-se, la millor forma de prevenir contra la grip

El Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa d’Epiemiología i Salut Pública (Ciberesp) ha realitzat un estudi en 20 hospitals nacionals, entre ells també de la Comunitat Valenciana, en el que s’ha demostrat la validesa de la vacunació anual contra la grip.

Tal com arreplega aquesta publicació, els investigadors han demostrat que vacunar-se al llarg de diversos anys potencia la protecció contra el virus i provoca el doble d’efecte davant casos de menor gravetat.