Javier Oliver ha aconseguit el cim de l’Everest al costat d’un grup de expedicionario nord-americans. Aquest notari valencià, l’afició del qual, és el muntanyisme es va proposar pujar fins al conegut com ‘el sostre del món’ per a conscienciar a la societat i recaptar fons per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València sota la bandera del seu projecte “Encordados por la vida”. Oliver portava en el seu equip un mocador faller amb el logo de 7 Televalencia.

El muntanyenc ha aconseguit donar 20.000 euros ja que la seua iniciativa s’ha convertit en viral. Tots els diners recaptats serviran per a seguir investigant una cura definitiva per al càncer.

Després de dos mesos d’un viatge que va començar a Nepal fa dos mesos, Javier va haver d’aclimatar-se a la muntanya, la qual cosa es coneix com a treball previ. Tot ha anat segons el previst encara que han arribat al cim diversos dies abans del que tenien planejat. La seua dona Carmen, que també està involucrada en el projecte ‘Encordados por la vida’, publicava en les xarxes socials que l’expedició ja estava baixant.

‘Encordados por la vida’ és una iniciativa solidària posada en marxa al costat de la seua dona que va més enllà de la superació personal: es tracta d’aconseguir reptes esportius per a ajudar en la investigació oncològica mentre es difonen els valors de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC): una vida saludable, alimentació adequada, pràctica esportiva i l’ajuda al malalt.